ДСБ минава в опозиция, Москов остава министър

OFFNews 12 декември 2015 в 23:22 10190 37

ДСБ минава в опозиция, Москов остава министър

ДСБ снема политическото доверие от правителството и напуска парламентарното мнозинство, но Петър Москов остава министър на здравеопазването. Това решение беше взето след близо петчасови дебати на ръководството на партията в Поморие. 

„Националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционните реформи и бламирането на министър Христо Иванов като министър на правосъдието. ДСБ подкрепя провежданите реформаторски политики от д-р Петър Москов и във връзка с решението му за оставане на поста, прие оставката му като зам.-председател на партията", съобщиха от пресцентъра на партията. 

Решението си да остане министър, Петър Москов мотивира с това, че неговата оставка е най-исканата оставка от началото на това управление и той няма да позволи на ДПС да му я вземат "по този начин", съобщава Нова тв.

Часове преди партийната сбирка, Москов "подгря" с пост във фейсбук. Той пусна песента на Франк Синатра "My Way" и коментар: 

”Преди 100 години на този ден се ражда Франк Синатра. Появява се на този свят в безнадеждно място в Ню Джърси... Дните от календара не са за умиране.Те са за раждане и за надежда или за спомена за нея. Да ти напомнят да следваш пътя си дори когато всички казват, че има други пътища към храма. И дори да не приемат решенията ти и въпреки помията да се усмихнеш, за Франк”.

Кънев и Москов заедно обявиха решението и коментираха, че между тях няма раздор.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов прогнозира избори 2 в 1 догодина, ако Реформаторският блок излезе от управлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews