Quantcast

Митов: Ислямска държава няма да бъде изкоренена без сухопътни войски

OFFNews Последна промяна на 17 ноември 2015 в 11:12 2354 6

Митов: Ислямска държава няма да бъде изкоренена без сухопътни войски

Без сухопътни войски в Сирия няма как да бъде "изкоренена" "Ислямска държава". Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов след края на срещата на външните министри от Европейския съюз в Брюксел, цитиран от БНР. Вече повече от година се нанасят въздушни удари без "Ислямска държава" да унищожена, отбеляза българският външен министър.

Всички са наясно, че в един момент ще се стигне до военна намеса, на място, със сухопътни войски. Няма как "Ислямска държава" да бъде изкоренена без подобен вид намеса, коментира той.

Според Митов обаче сухопътните сили трябва да бъдат от държавите в района на Близкия изток, а не западноевропейски.

Именно България започна този разговор за това да бъдат сложени на една маса за преговори Турция, Саудитска Арабия и Иран и тогава пак по същия начин ми се казваше, че това е невъзможно. Получи се. Разбира се, това не е довело до резултатите, които ние искаме. Не можем да твърдим, че в един момента няма да се стигне до консенсус за съвместна военна операция, допълни той.

На въпрос дали, подобно на Полша, България преосмисля позицията си за квотното разпределение на бежанци, Даниел Митов отговори:

Да обсъждаме квоти е вече абсурдно. Това не е начинът, по който можем да се справим с проблема и да подхождаме към него.

Външният министър призова за бързо експулсиране на мигрантите:

Защото какво се получава? Ако кандидатстваш за статут на бежанец и го получиш, оставаш. Ако кандидатстваш за статут и не получиш, пак оставаш.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2015 в 08:07

И това го казва най- некадърния външен министър, който България е имала

17.11 2015 в 13:34

Aми то там сухопътни войски има, само че защото са водени от законно избран чрез избори президент, и то два пъти, САЩ и съюзниците им пречат на тези войски по всеки възможен начин. Вместо тези войски да се бият само с ИД, трябва да се бият и с т.нар. умерена опозиция. На въоръжени хора, вкл. местния клон на Ал Кайда, за който САЩ казаха, че може да си сътрудничат, не знам какво им е умереното...

17.11 2015 в 12:50

@LAR

А за какво са тия войски изобщо, ако няма да се ползват? Направо да се гъзим към арабелите и да приключваме. Ебахти цирка. А Митов явно е чел форумите напоследък, щото това го казаха поне 1000 човека, без да са специалисти. Митов, ти си гьон! Точно като Плевню, Боко, Радка дълбоката и всички останали гнусове.

17.11 2015 в 12:00

16 ноември 2015г.
"ИД няма как да се изкорени без намесата на сухопътни войски" Това заяви пред журналисти в Брюксел министърът на външните работи Даниел Митов, цитиран от БТА.

17 ноември 2015г.
Митов: Ислямска държава няма да бъде изкоренена без сухопътни войски. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов след края на срещата на външните министри от Европейския съюз в Брюксел, цитиран от БНР.
Айде стига вече. Този противен хомосексуалист и утре ли ще го наврете на първа страница? Тогава кой ще да го е цитирал? Арменските подлоги на цвинокио от нова ли?
:)))))
Кънчо Путкодеров 21:47 16 ное 2015 04

Чак не мога да го коментирам този отвратителен хомосексуален индивид!
Че и специалист моля ви се... по военни сухопътни операции!
ГНУС!

17.11 2015 в 11:57

Точно! Да се сформира български легион от атакисти и патриоти и да се изпрати на място!

17.11 2015 в 11:31

хахаха гениален! Хайде на война, ама друг да се бие... звучи като дайте да дадем. И кои местни държави ще се включат.. Иран, най-големите гадове от всичките...