Мъж с паспорт като на един от атентаторите в Париж арестуван в Сърбия

OFFNews 17 ноември 2015 в 09:58 4750 0

Сръбската полиция е арестувала мъж с паспорт със същите данни като на паспорта, намерен близо до тялото на един от атентаторите в Париж, съобщиха полицейски източници пред британския в. "Гардиън".

Името и данните са същите, но снимката е различна от тази на намерения до тялото на атентатора до националния стадион на Франция.

Сръбските власти вярват, че и двата паспорта са фалшиви, но добавиха, че работят с разследващите във Франция, за да установят произхода на документите.

Френската полиция намери паспорта на Ахмад Алмохамад (25 г.) близо до тялото на един от мъжете, които извършиха нападението срещу националния футболен стадион на Франция в петък.

На 7 октомври мъж, използващ този паспорт, е пристигнал на малкия гръцки остров Лерос и се регистрирал като бежанец, преди да мине през Сърбия и Хърватия и да влезе във Франция. Но в събота различен човек, използващ втори паспорт със същите данни, е бил открит в бежански център в Прешево, според сръбския вестник "Блиц".

Сръбски полицейски източник твърди, че и двата паспорта са фалшиви и са били придобити на граничната зона между Сирия и Турция. Според източника френските власти са потърсили съдействието на сръбските си колеги, които поддържат регистър на всички бежанци, които преминават границите на страната. Сръбските служби за сигурност също са се свързали с властите в Босна, за да могат да контролират дейността на симпатизантите на "Ислямска държава" в района на босненското село Горна Маоча.

Френските власти не са потвърдили дали пръстовите отпечатъци на мъжа, който е бил регистриран като Алмохамед в Лерос съвпадат с тези на нападателя.

След като се е регистрирал в Гърция, Алмохамед е заминал за Македония. На 7 октомври той се е регистрирал в Прешево, където е потърсил убежище. На 8 октомври се е регистрирал в Опатовач, Хърватия. Останал е там 6 часа, след което е пресякъл границите на Унгария и Австрия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови