Charlie Hebdo с карикатура за атентатите в Париж

ОFFNews 16 ноември 2015 в 20:28 16053 20

Френският сатиричен седмичник Charlie Hebdo, който бе нападнат от терористи в началото на годината, публикува карикатура за атаките в Париж и предградията му, извършени на 13 ноември.

На карикатурата под името "Французите се връщат към нормалния живот", са изобразени призраци на французи с франзели под мишница.

На 14 ноември изданието излезе с декларация, осъждаща серията терористични нападения, които се случиха в Париж и неговото предградие на Сент-Дени в предната нощ. В съобщението се казва, че екипът на Charlie Hebdo изразява възмущението си и споделя мъката на близките на жертвите на терористичните нападения и изразява подкрепата си.

В нощта на 13-ти срещу 14-ти ноември в столицата на Франция се извършиха серия терористични атаки, които отнеха живота на най-малко 129 души, а ранени са 352. Отговорност за атентатите на терористите пое терористичната групировка "Ислямска държава".

През януари 2015 редакцията на изданието на Charlie Hebdo бе нападната от терористи, които убиха 12 души, включително и главния редактор, сътрудници на изданието и полицейски служители. Атаката се проведе след публикуването на карикатури на лидера на ИД - Абу Бакр ал Багдади.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!