Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мирчев ще мете под килима на Фандъкова

OFFNews 28 юли 2015 в 08:51 3900 9

Снимка БГНЕС

"В София се строи много, но на високи цени. Трябва да се вдигне килимът и да се види какво е заметено под него." Точно това ще е и една от трите приоритетни задачи за кандидата за кмет на София от БСП социолога Михаил Мирчев, ако той спечели изборите. 

Според него задължително трябва да се види какво става с бюджета на столицата, защото "в България пари за това и това няма, а в София има пари за абсолютно всичко". Мирчев е категоричен, че трябва да се оправи и общият устройствен план, защото "в момента чрез частични промени всъщност тихомълком главният архитект Диков променя и облагодетелства частни интереси".

Мирчев коментира пред bTV, че още е рано за оценки. Въпреки това обаче той като социолог смята, че за него биха гласували около 110 000 души, което е между 23 и 25% от гласуващите. 

Кандидатът за кмет от БСП коментира и конкурентите си за поста Вили Лилков и Йорданка Фандъкова. Михаил Мирчев категорично заяви, че в лицето на Лилков не вижда силен противник. За Фандъкова пък смята, че не е толкова "непобедима" и резултатът не е предрешен. "Всички ме питат защо се захващам щом Фандъкова е толкова непобедима. Понякога се питам дали съм мазохист", коментира шеговито Мирчев. 

Той даде "трагична" оценка на премиера Бойко Борисов и управлението му. 

"Винаги съм бил обективен, не е нужно да бъда безпристрастен", заключи Мирчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews