Минеков в Брюксел: България утре ще бъде друга. Ние вече сме друга държава

OFFNews 05 октомври 2020 в 21:20 10290 1

„Със или без решение, България утре ще бъде друга. Ние вече сме друга държава“, така проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“ коментира пред Европарламента усилията на ГЕРБ да бъдат променени формулировките на проекторезолюцията за върховенството на закона за България пред euractiv.bg. Гласуването в пленарна зала ще е в четвъртък.

В отговор на въпрос за дискусия в Европарламента, посветена на обвързването на еврофондовете с правовата държава, Минеков прогнозира, че парите, които се раздават, за да бъдат крадени, ще бъдат намалени и дори спрени.

Заради строгите правила около коронавируса, Минеков не можа да влезе в европарламента, но евродепутати, журналисти и граждани, дойдоха да се видят с него пред входа на сградата. Сред тях бяха “зелените” Даниел Фройнд и Томас Вайц, както и Клеър Дейли от групата на крайната левица, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Иво Христов от БСП и Радан Кънев от ДСБ – Демократи за силна България.

Запитан какъв би бил ефекта от една резолюция на Европейския парламент, която няма задължителна сила, проф Велислав Минеков каза, че ефектът ще бъде по-силен в България, отколкото за евросъюза.

„Това ще бъде изключителен удар в лицето на управляващите“, каза той.

„Крайно време е да се разбере, че с тези фондове те създадоха престъпност в България, те създадоха корупция, те създадоха българските милионери и олигарски, оставиха да ни управляват хора без образование, негодни за нищо, хора, които едва четат и пишат”, каза той за ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!