Минчев, Заков и Гюров обсъждани за премиери, не е изключено Петков да остане

Ружа Райчева, Светослав Метанов, Красимир Крумов 30 юни 2022 в 16:17 8610 6

Снимка БТА/Владимир Шоков

Премиерът в оставка Кирил Петков и Никола Минчев на проправителствения протест срещу вота на недоверие към кабинета "Петков"

Председателят на групата на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, министърът на отбраната Драгомир Заков и бившият председател на НС Никола Минчев са трите имена, които са били обсъждат като потенциални кандидати за премиерския пост на мястото на Кирил Петков, научи OFFNews от свои източници в Народното събрание и сред парламентарно представените партии.

Вчера БСП обяви, че ще подкрепи нов кабинет на настоящия си коалиционен партньор ПП, но ако Кирил Петков не е премиер. Този обрат дойде заради изгонването на 70 руски дипломати, с което червената партия не е съгласна. От ИТН, на свой ред, настояват Кирил Петков да не е премиер, а Асен Василев изобщо да не е в следващия кабинет.

Засега имената на Минчев, Гюров и Заков само се обсъждат и не е постигната официална договорка между коалиционните партньори

Самият Андрей Гюров тази сутрин в телевизионно интервю отрече, че ще бъде номиниран за поста.

В същото време източници на OFFNews от БСП дадоха противоречива информация за номинацията. Според едни почти сигурно е, че за премиер ще бъде предложен Минчев. Според други решение на този етап няма.

Според източници на OFFNews депутатът от "Има такъв народ" и председател на 45-ото и 46-ото НС Ива Митева е твърдо против кандидатурата на Никола Минчев.

На този етап не е сигурно, че Кирил Петков няма отново да бъде издигнат за премиер, добавя висш представител от коалицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

6

случайно прочетох

30.06 2022 в 17:28

И аз почвам да се чудя дали не е по-добре да отидем на избори и да се отървем от ИТН и Корнела?

Копейкин повече от 10% няма как да има. ГЕРБ-15-16%, ДПС-12%, Корнела 10%=48% макс, според мен.
Янев е диалогичен, а и не се знае как ще гласуват възрастните хора, за него или за Корнела...

Мечтите ми са безплатни...

2261

5

mirimbi

30.06 2022 в 16:35

Надявам се че за всички вече е ясно че БСП е здраво обвързана с Русия и взима всичките си решения след одобрението на Русия!

1767

4

fiki

30.06 2022 в 16:31

детето Сашко обаче си повтаря нарицанията от пик преди 1 година стана вече.. достатъчно красноречиво, не се намери друг 'компромат' за това време

12073

3

IvanofRumen

30.06 2022 в 16:28

След последното развитие най - добре е нови избори и никакви отстъпки на комунистите от бсп. При избори бсп ще е с още по - нисък резултат, дори и с хартиена бюлетина, итн-то ще са извън парламента. ВъZраждане ще са с покачване, но и там не се знае.

5827

1

pisnamiotmutri

30.06 2022 в 16:24

Ама оставете я тази руска столетница. Промяна с партия символ на застоя няма как да има
 
X

Подкастът на OFFNews