Гюров: Борисов защо мълчи за руските дипломати, пак ли му е спрял токът

Няма да съм кандидат за премиер на ПП, но ще бъда при президента за мандата, заяви Андрей Гюров

OFFNews 30 юни 2022 в 08:58 1050 2

Андрей Гюров

Снимка БГНЕС/архив

Председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров

Националният съвет на ПП ще се събере, за да обсъди отново дали Кирил Петков да бъде пак кандидат за премиер. Има нова информация, реакции на коалиционните партньори. 

Моето име не е било предмет на обсъждане, заяви председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров по Нова тв. Той допълни, че в ПП има много подготвени хора. Бившият председател на парламента Никола Минчев е един от тях, консенсусна фигура, каза в отговор на въпрос Гюров. 

При президента Румен Радев утре със сигурност ще отида аз, заедно с човека, който ще приеме мандата за съставяне на кабинет в този парламент, обясни той.  

Учудвам се, че Бойко Борисов още не се е изказал по въпроса за изгонените руски дипломати. Да не би пак да му е спрял токът? Нека да отговори защо 12 години не са предприети никакви мерки, каза още Гюров. 

Посланик Митрофанова показа, че нито владее дипломатическия език, нито управлението на дипломатическите отношения между България и Русия, коментира той. Очакваме тя да промени начина, по който говори или да се намери по-подходящ човек, заяви председателят на ПГ на ПП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

30.06 2022 в 10:37

Може на Митрофанова да ѝ е спрял тока, този път :–)

12073

1

IvanofRumen

30.06 2022 в 09:51

За копейкин се знае, че е на заплата в руското посолство, но и сикаджийската партия получава указания от там. Как да се обясни иначе еднаквото мнение на герб с Митрофанова? Деса се мъчеше да ни убеждава, че по-голямата част от изгонените са обслужващ персонал, същата теза изсказа и МУтрафанова. Все едно, че градинар, готвач, фризьор и т.н не може да са шпиони.