Милиони за транспорта в Пловдив, а нито таблата работят, нито електронното таксуване (видео)

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2018 в 17:54 7351 0

Транспортният проект е емблематичен провал на местното управление в Пловдив, който ежедневно е пред очите на всички и буди огромни съмнения за корупция. Проектът е платен изцяло, но работата не е свършена, обявиха днес местните организации в Пловдив на „Движение Да България“ и „Демократи за силна България“.

Общината инвестира колосални европейски средства в инфраструктура, която и до днес не работи, а пловдивчани не получиха обещаните им удобства. В резултат имаме неработеща система за електронно таксуване и информационни табла по спирките, които показват непълна или неадекватна информация, ако изобщо работят, посочват двете формации.

Още през юли 2016 г. ДСБ са сигнализирали за три груби нарушения: 1) Ръководството на община Пловдив е ощетило пловдивчани, като е разплатило сумата от почти 8 200 000 лв. за транспортния проект, без да изглежда фирмата изпълнител да си е свършила работата (в нарушение на договора); 2) Общината си е вързала ръцете като са подписани документи за свършена работа, и не могат да се искат неустойки от фирмата изпълнител в размер на близо 82 000 лв. на ден (общо почти 5 000 000 лв.); 3) Пловдивската администрация е излъгала държавата, като е подала официална информация, че целият договор е изпълнен в срок и пълен обем.

От „Движение Да България“ и ДСБ са категорични, че пловдивският кмет дотук е "измислил общо 6 оправдания": проблем със свързаността с НАП; токов удар в центъра за управление; шофьорите саботират системата; частниците саботират системата; проблем с ел. захранването; след като се сключат новите договори за обществен транспорт, системата ще заработи. Двете формации се съмняват в истинността на тези оправдания.

"До този момент, въпреки всички огласени сведения и публично видими факти, българската прокуратура не се самосезира по случая. Тъй като ДСБ и „Да, България!“, заедно с голяма част от гражданите на Република България, сме изгубили доверие в българската прокуратура, сформираме съвместна експертна група, която ще изиска документация, ще събере допълнителни данни и ще ги анализира с намерение да подготви сигнал за нередност или други подходящи действия – мотивиран сигнал до ОЛАФ/OLAF (Европейската служба за борба с измамите), до националните одитиращи власти, мотивирано искане до самия Общински съвет и др. При последвалите проверката ни действия ще ангажираме и пловдивската общественост чрез кампания за събиране на подписи" - посочват още местните организации в Пловдив на „Движение Да България“ и „Демократи за силна България“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !