Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Миков изпрати на Близнашки комплект от всички Конституции

OFFNews 06 август 2014 в 17:20 4191 6

Михаил Миков, председател на БСП.

Председателят на БСП и бивш председател на Народното събрание Михаил Миков изпрати на служебния премиер проф. Георги Близнашки поздравителен адрес и комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години. Близнашки е преподавател по конституционно право в Софийския университет.

Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Пожелавам на Вас и на служебния кабинет, който предстои да ръководите, много успехи по пътя, който, сигурен съм, както винаги досега е било в историята ни, ще е осеян с много предизвикателства от различен характер (...)

"Надявам се воденото от Вас служебно правителство да доведе до успешен край всички добри политики, както и да започне провеждането на други такива за благото на обикновените хора, основани на справедливостта и по посока на преодоляване на неравенството и бедността", пише в поздравителния адрес на Миков.

По думите на Миков основна задача на всяко служебно правителство е да подготви и проведе честни и прозрачни избори за Народно събрание.

"Изпращам Ви комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години. Сред тях е и Конституцията от 1991 г., чието спазване всички ние сме гарантирали с тържествена клетва и което в една демократична държава никой не би следвало да поставя под съмнение.

Нека този малък подарък да Ви напомня в трудните моменти от Вашето управление, че България е република с парламентарно управление, в която цялата държавна власт произтича от народа", написа още новият председател на Столетницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!