Quantcast

Миков: Не виждаме основания за актуализация на бюджета

Ивайло Анев Последна промяна на 01 август 2014 в 14:54 2752 6

Снимка Ивайло Анев

„Не виждаме сериозни основания за ревизия по закона за държавния бюджет. Ще подкрепим единствено актуализация в бюджета на НЗОК", посочи председателят на БСП Михаил Миков на консултациите при президента. По думите му дискусията за това трябва да е в парламента.

"Няма как отговорни народни представители да гласуват актуализация на бюджета, без да е ясно разписано. Това в парламентарна република няма как да се случи", заяви Миков. По думите му това е в противоречие с българското законодателство, което предвижда правителствата да боравят с по-малки резерви.

"Не може един служебен кабинет да има амбицията да реши въпроси, които не са за този кратък правителствен мандат", подчерта Миков.

По думите му върху институциите се създава изкуствен натиск.

„Що се отнася до актуализацията на НЗОК, тук сме три от парламентарно представените партии и аз декларирам, че ние ще подкрепим тази актуализация“, заяви лидерът на БСП.

Михаил Миков предложи да бъдат публикувани протоколите от всички консултации при президента в последните седмици, включително и тези за банките.

По-рано сутринта заседанието на Народното събрание за пореден път се провали и бе прекратено.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2014 в 17:32

вие по принцип виждате само това което ви влиза в джоба.затвор за вас

01.08 2014 в 16:35

Много дупки бе Картоффф, то и под юргана има дупка ама като нямаш парички вместо "Кукку руку Палома", има "Кур у руку па дома"!!!
------
Поредният одит за КТБ на а БНБ показва че банката си е съвсем читава, и Мултак N1 да удря шапка от земята и около 1.5 милиарда за депозитите до 100 000 евро в КТБ извън гаранционния фонд не са необходими!!!

01.08 2014 в 16:29

1 милиард дупка в бюджета + 300 милиона дупка в НЗОК + 1 милиард неразплатени на строителите + около 1.5 милиарда за депозитите до 100 000 евро в КТБ извън гаранционния фонд
сега ако не са основание интересно кое е? фалит?

01.08 2014 в 16:26

Кратунчо е толкова тъп че чак е вдлъбнат.
-------
Нали се кани пак да управлява, ако всичко в бюджета е толкова трагично то ще бъде още един основателен повод че са необходими реформи и трябва да се проведат -> да ама не, каквото му свирят ДПС това ще играе, най-вече кючек!!!
-------
Гробари, не си слагайте сами примката на шията, включително и на нас, после да не се чудите защо ще бъдете гонени като бесни кучета!!!

01.08 2014 в 16:19

Пиандето е прав, и ако Гроб участват в промяната на бюджета стават съучастници в грабежа а явно основно е направен ДПС.
-----
Работата на служебното правителство е да подготви и проведе предсрочните избори, и да държи държавата на командно дишане, не е работа на Чехльо да се налага, работата му е колкото може по-малко глупости да говори (добре че не може да ги върши).
---
Чехльо не случайно е под чехъл, то и оная змия Тъпото Марги все акъл му дава, и не може да се оправи с нея та тръгнал с финанси да се занимава!!!

01.08 2014 в 15:36

Явно у Кулско така разбират бюджета - може да се пипа само на едно място, без да се посочи източник на парите. Нали има доста доктори - депутати от БСП - Гайдарски, председателя на Лекарския съюз и т.н. Та тяхната е - партията ми е скъпа, ама парите са ми по-скъпи. А ако може някой друг да извади кестените, най-добре.