Миков: Не виждаме основания за актуализация на бюджета

Ивайло Анев 01 август 2014 в 14:54 3401 6

Снимка Ивайло Анев

„Не виждаме сериозни основания за ревизия по закона за държавния бюджет. Ще подкрепим единствено актуализация в бюджета на НЗОК", посочи председателят на БСП Михаил Миков на консултациите при президента. По думите му дискусията за това трябва да е в парламента.

"Няма как отговорни народни представители да гласуват актуализация на бюджета, без да е ясно разписано. Това в парламентарна република няма как да се случи", заяви Миков. По думите му това е в противоречие с българското законодателство, което предвижда правителствата да боравят с по-малки резерви.

"Не може един служебен кабинет да има амбицията да реши въпроси, които не са за този кратък правителствен мандат", подчерта Миков.

По думите му върху институциите се създава изкуствен натиск.

„Що се отнася до актуализацията на НЗОК, тук сме три от парламентарно представените партии и аз декларирам, че ние ще подкрепим тази актуализация“, заяви лидерът на БСП.

Михаил Миков предложи да бъдат публикувани протоколите от всички консултации при президента в последните седмици, включително и тези за банките.

По-рано сутринта заседанието на Народното събрание за пореден път се провали и бе прекратено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews