Quantcast

Местан с нов призив: Патриотите вън от управлението

OFFNews Последна промяна на 27 декември 2014 в 17:57 3326 27

Местан с нов призив: Патриотите вън от управлението

Лидерът на ДПС Лютви Местан отново призова за изваждане на Патриотичния фронт от управлението на страната. Това стана по време на митинг в Момчилград, съобщи БГНЕС. 

Местан взе участие в традиционния възпоменателен митинг в центъра на Момчилград, където е изграден пред първия у нас паметник на жертвите на тоталитарния режим. 

Въпреки че премиерът Бойко Борисов по-рано днес каза, че няма да приеме съвета на лидера на ДПС, днес Местан повтори искането си. Той дори смята, че, докато Борисов "правилно говори за единение", "негови местни представители в съюз с ПФ и РБ провеждат точно обратната политика – на дискриминиране на част от българския народ, уличен, че споделя идеите на ДПС". 

Местан заяви, че Борисов трябва да "вмъзспре самозабравилите се чиновници и гавази", които правят политически чистки по места. 

"Недопустимо е ксенофобията и национал-популизмът да участват във властта и искам този площад да произнесе своята присъда днес, като ми даде мандат да поискам незабавното изваждане на антисистемната, антиевропейската, анти-Натовската партия Патриотичен фронт от управлението на България. Ксенофобията и национал-популизмът не са запазена марка само на Патриотичния фронт и на Атака, днес се оказва, че някои политици от т.нар. Реформаторски споделят ксенофобските идеи. Нашите братя и сестри ромите са пълноправни граждани на България и те затова имат място и ще гласуват за ДПС, убеден съм", заяви от трибуната на възпоменателния митинг за жертвите на "възродителния процес" Лютви Местан. Той посочи, че днес по-важният въпрос е този за съвременните политически измерения на "възродителния процес" и запита ако жертвите на репресията бяха живи, щяха ли да бъдат доволни от днешна България.

Местан поиска и отговорност за виновниците за възродителния процес. 

"За 25 г. постигнахме не малко, но днес имаме основания и за много силни притеснения. Дължим на жертвите отговор на въпроса ще се понесе ли наказателна отговорност за престъплението "възродителен процес". ДПС е част от политическата система на България и представлява и жертвите му. Но фактът, че няма нито един осъден за това престъпление, за ДПС е болка. Отговорността обаче да няма нито един наказан е на специалните институции и органи на българската държава", коментира Местан.

Той припомни, че още в първия ден на 43 Народно събрание депутати от ДПС са внесли промени в Наказателния кодекс, с които да отпадне давността на тези престъпления и те да не бъдат потулени с годините. 

Лидерът на ДПС не пропусна да наелектризира хората на площада с информацията, че всяка седмица получавал по едно наказателно постановление за това, че си позволява да говори на майчиния си език по време на публични прояви. Не си мислете, че съм се уплашил, извика той от трибуната и продължи на турски. Стана ясно, че до момента са му връчени 7 акта на обща стойност 12 680 лева, които той обжалва в съда. Ако българските съдилища не ги отхвърлят, Местан ще стигне до ЕСПЧ в Страсбург и е убеден, че ще спечели. Той се обърна с призив към митинга да не допускат децата им да игнорират изучаването на турския език в училище.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.12 2014 в 12:30

Местанеееее да ти го намести електората ти!

28.12 2014 в 14:55

ШМИРГЕЛА е руски и не става за нищо.

28.12 2014 в 14:43

И сега Боко вече има как да подметне, че не е с дпс и няма да ги послуша превръщайки се в герой за герберастите. Така ви баламосват овчици чак ми е жал.

28.12 2014 в 12:15

Българският чшае-шукарие ДС-патpиoтap е помияpcтвaщ комуноиден некадърник с ниско (или фалшиво) образование, голема уста, лаладжийска улична "квалификация", крадлив манталитет и нетрадиционна сексуална ориентация! B русенската ДС-побългарена влашка циганска фамилия ЧерноОвчови си имат циганин-албинос ( http://frognews.bg/news_82783/ ) : ДС-"Иван" КараКачан от ДС-МВРовците! Сърбинът Шешель първи е сефтосал в "гръцката любов" ДС-дyпeтo на "българския" "войвода" Каракачан, и то без вазелин! Виж спомените на Велизар Енчев, който им е светил като ДС-"преводач"! След това, през разработеното, са минали: Садам Хюсеин, Гъцо триперо, Генчо Бакърджиев, Симо Кобурга, Софиянски и всичките "земеделци" на Мозер, Ковачки от ЛИДЕР, Янето от РЗС, РосАтом, БСП, ГазПром, Дудука с КТБ, та да изпадне днес до провинциалния винкел от бургаския Фронт на ЛукОйл ( http://offnews.bg/news/Политика_8/Симеонов-В-Патриотичния-фронт-имаме-много- цигани_435471.html ) и всекакви раннопенсионирани цигaнcки тpaвecтити ( http://frognews.bg/news_82982/ ) с полковнишки пенсии, ...! И сега ДС-шестакът "Иван" плаче, че въпреки "специализация" по френска xoмo-любов ( http://frognews.bg/news_83086 ) в Лион при НацИнтерна ( https://www.youtube.com/watch?v=jNqzTHDDIhA#t=2600 ) и платената от ЛукОйл поръчка, единствен Местан отказал на русия и синеок ДС-албинос с дупе на цигaнcкa ханъма?!

28.12 2014 в 11:36

Не много.
Остави на старците да се оправят. Все едно това е наш дълг, тогава се осрахме.

28.12 2014 в 09:22

Аз пък искам ДПС извън парламента! Много ли искам? Искам и този гад да не ми дава всеки ден акъл от екрана на телевизията. Много ли искам?!

28.12 2014 в 07:04

Българи, турци, цигани - ЗАЕДНО срещу ДПС!

28.12 2014 в 06:15

Хайде стига се излага бе Местанчо ! Вашата фирма ДПС непрекъснато прецаква всичко в България от сума ти и години. Ти си плачеш на майчин език сега , но няма кой да те чуе! Кое ти е "анти" , не стига ,че те търпим ..а ти гледаш да сереш и по малкото останало неусрано . Скрий се при знаеш "кой" и си остани забравен! Смятам ,че е за предпочитане пред перспективата да бъдеш разпознат, като предател!В Историята пише, какво се случва на предателите.

28.12 2014 в 03:52

Местане, ти май знаеш колко оръжие и боеприпаси са купили съпартийците ти.
Аз не знам какво знае ДАНС.
Аз знам, че ти не знаеш какво мога аз.
Алах да ти е на помощ, срещу моята вяра.
Щом поставяш въпроса така - аз няма да вземам пленници. Тогава не стрелях по твоите села, имах ви за хора. Сега ще направя каквото реша.

Господи, спаси и сохрани!

28.12 2014 в 03:29

Ще се понесе ли наказателна отговорност за престъпленията на агентите на ДС от ДПС. Каква е тяхната роля във Възродителния процес? 11 са кандидатите за последното НС!
Откога циганите станаха братя и сестри на Местан?