Зеленогорски: Очевидно ДПС имат нужда от враг, ПФ не са расисти

OFFNews 27 декември 2014 в 16:36 2116 6

Зеленогорски: Очевидно ДПС имат нужда от враг, ПФ не са расисти

За мен Патриотичния фронт има ясно изразени евроатлантически ценности и споделя цивилизационния избор, който е направила България. Ние възприемаме Патриотичния фронт като една патриотична формация, която няма нищо общо с опита на г-н Местан да бъдат очернени като ксенофоби и расисти.

Това каза пред съпредседателят на ПГ на реформаторите Найден Зеленогорски по повод изказването на лидера на ДПС Лютви Местан от вчера за националистическото обединение, съобщава bTV, позовавайки се на БТА.

Той коментира изявлението на лидера на ДПС вчера, на което той посъветва премиера Бойко Борисов да се отърве от Патриотите. Местан предрече, че ако това не се случи, предсрочните избори през 2015 г. са неизбежни. 

"Очевидно е, че ДПС имат нужда от враг и съзират врага в лицето на Патриотичния фронт и Реформаторския блок", коментира Зеленогорски.

Той подчерта, че десните ще направят всичко по силите си, за да има стабилност в коалицията и парламентарното мнозинство да се задържи за пълен мандат.

"Нека българските граждани да бъдат спокойни. Успехите за първите два месеца на това мнозинство и управляващите са доста показателни накъде вървим - към това да направим така, че България да бъде уважавана страна в европейското семейство и да постигне по-високи нива на качество на живота - това е голямата цел към която се стреми това управляващо мнозинство", допълни съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов отказа да коментира изявлението на Местан. Спестявам си нерви да четя коментари, еле па по коледните празници - нито аз ги съветвам тях, благодаря им за съвета, но не ме касае, каза пред журналисти той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!