Местан осъди призива "Българите на кайма"

Осъждаме го, както осъждаме „Циганите на сапун” и „Турците под ножа”, уточни лидерът на ДПС

Последна промяна на 31 март 2015 в 15:29 10846 7

Снимка БГНЕС

Лютви Местан

ДПС осъжда езика на омразата, независимо от коя етническа общност се продуцира.

Това заяви лидерът на партията Лютви Местан по повод възгласите в циганската махала на Сливен "Българите на кайма".

Възгласите се чуха в репортаж на Миролюба Бенатова, които бяха излъчени по Нова телевизия.

Той уточни, че казусът в сливенския квартал "Надежда" е бил обсъден на днешното заседание на партийното ръководство.

"Еднакво остро осъждаме изказвания като „Циганите на сапун”, „Турците под ножа”, „Българите на кайма”.
Призоваваме към еднаква чувствителност - цялото общество да има цялата остра реакция на казуса в Сливен", обяви лидерът на ДПС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2015 в 23:02

ДПС май, май се очертава като най-бдителната и активна партия, когато става дума за всякакви противопоставяния в обществото и взема националноотговорна позиция.
Сега за пореден път виждам доказателство, че ДПС не защитава само цигани и турци, а защитава и българи!

31.03 2015 в 23:00

аз нещо не мога да си обясня ние турците,мюслюмани сме много интелигентни и либерали или българите са много ограничени хора с многокомплекси,че не исксат да възприемат радилкалните различия породени от самите тях...

31.03 2015 в 19:21

muncho, братко. В момента в който някой от описаните от теб го направи, за нас той става не ром, ми и по-лошо, долен лицемер.

31.03 2015 в 18:11

нафта+ портокалови кори, че ми писна!

31.03 2015 в 17:12

Маймунчо, роми да колят, убиват и ограбват българи постоянно и ние да ги попсуваме отвреме-навреме не е същото като те да псуват хората, които ги търпят и на чиито гръб и в чиято държава паразитират. Не са равни двата случая.

Някой не-ром ще осъди "езика на омразата" към ромите когато те станат нормални хора в по-голямата си част, и когато започнат да се държат като част от тази държава.

В противен случай много скоро нещата ще ескалират далеч отвъд "неонацистите по форумите" дето толкова ти нараняват нежните чувства.

31.03 2015 в 16:34

А кога някой .. не-ром ще осъди речта на омраза към ромите от страна на здравния министър, от страна на т.н. "патриотичен фронт", от хилядите неонацисти по форумите?

31.03 2015 в 16:28

Mестане, няма такова нещо като турци или турски етнос и никога не го е имало. Нито в България, нито в измислената от евреите-дьонмета Турция. Вие, турчеещите се мюсюлмани, сте всички до един чисти българи, наследници на насилствено или доброволни приели исляма нашенци, както и на еничарите. Всяко споменаване на понятието "турски етнос" или "етнически турчин" води след себе си поредица от лъжи и всичко се превръща в словесна плява без никакво значение.