Местан иска извинение от Цветанов, излъгал, че наричат Аликанов "гяур"

OFFNews 24 март 2015 в 15:55 4225 3

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Лютви Местан

Лютви Местан очаква извинение от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за това, че е казал в Сърница и в телевизионно участие, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сърница Мустафа Аликанов е бил наречен "гяур".

"Искам да изразя категоричното възмущението на всички членове на парламентарната група на ДПС на стотици, хиляди редови членове и симпатизанти на ДПС от абсолютната груба провокативна лъжа, която в петък чухме от устата на Цветан Цветанов. На събранието в Сърница той обвини с клеветническа лъжа ДПС, че е нарекло кандидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов друговерец", посочи Местан.

Той не пожела да използва думата "гяур", която употреби Цветанов, защото била много грозна дума, която той и никой от ДПС никога не би произнесъл. "Това е груба намеса в съкровеността", смята Местан.

"Очакваме Цветан Цветанов да се извини. Поставям този въпрос заради стотиците хиляди членове и симпатизанти на ДПС, които се почувстваха обидени, но го правя и заради Мустафа Аликанов", подчерта лидерът на ДПС.

Съкровено било и неговото посещение в джамията на Сърница в петък преди балотажа.

На първия тур на изборите в най-новата община на 15 март ДПС получи 5 места в общинския съвет, а ГЕРБ и РБ - общо 6. За кметския пост на балотаж отидоха кандидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов и кандидатът на ДПС Неби Бозов.

Очакванията бяха Аликанов да спечели с подкрепата на Реформаторите, но в крайна сметка спечели човекът на ДПС, който получи 1866 гласа срещу 1299 за кандидата на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!