Висока избирателна активност на балотажа в Сърница

Ивайло Анев 22 март 2015 в 13:09 3239 0

С висока избирателна активност протича вторият тур на местните избори за кмет в най-новата община - Сърница, съобщи председателят на общинската избирателна комисия (ОИК) Аки Пехлеван, цитиран от БНР.

До 12 часа в петте избирателни секции са гласували над 43% от имащите право на глас. Най-голяма активност отново отбелязват в село Медени поляни, където са гласували 56%.

В общината е създаден оперативен щаб с разследващи полицаи, които да реагират на всеки сигнал за изборна търговия. Към момента има само неофициални сигнали за раздавани по 50 лева на гласуващи.

"При нас като дойде сигнал, изпращайки хора на място да проверят, нищо такова не се случва. Не можем нищо да заловим, защото случката е приключила", заяви Аки Пехлеван.

На балотажa на изборите за кмет на общината в Сърница един срещу друг застават кандидатите на ДПС - Неби Бозов, и на ГЕРБ - Мустафа Аликанов, подкрепен от Реформаторския блок.

На проведения първи тур на 15 март избирателната активност в община Сърница бе 74,78%. 3182 избиратели бяха упражнили правото си на глас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!