Quantcast

Местан и още трима напускат групата на ДПС в парламента

OFFNews Последна промяна на 26 декември 2015 в 14:15 13334 24

Досегашният лидер на ДПС Лютви Местан и още трима негови колеги обявиха, че напускат парламентарната група на "Движението за права и свободи", предаде bTV.

Новината е била обявена първо пред жителите на Момчилград по време на алтернативен митинг по повод събитията от Възродителния процес, след като Местан не отиде на официалното честване със съпартийците си.

Нова партия ще има само ако избирателите го поискат. Отиващите си с Местан депутати са Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Ахмед, като има очаквания примерът им да бъде последван от още хора.

Областният лидер на ДПС и кмет на Джебел Бахри Юмер заяви, че засега остава в ДПС, но най-вероятно и той ще последва своите колеги, тъй като като един от основателите на тази партия той не бил чул нито един смислен аргумент, с който Местан е отстранен.

Според Хафъзов ДПС е тоталитарна партия, която взема решения, без да се допита до гласоподавателите си.

На свой ред Лютви Местан защити своята декларация относно свалянето на руския самолет от Турция, която предизвика свалянето му от власт в партията. Той даже се оплака, че често е защитавал Ахмед Доган, заради което дори са го наричали „политически Матросов”.

Местан потвърди, че за кратко е бил в турското посолство, но заяви, че е търсел сигурност, която му е била необходима в този момент. Той не уточни какви са причините за това и дали е имало заплахи за живота му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.12 2015 в 19:17

Да,"местан-агент "павел" искал да подмени пп"Д/п/С" ,да стане тя "турско евро атлантическа"..., а "доган-агент сава" иска да я направи "турско руска евроазиатска"...проклети ченгета ,а лицемерят,че мислели за България...

27.12 2015 в 14:34

17 "Против турция поне имаме естествения съюзник Русия, а против другите - само собствените си брюкселски предатели."

Алооууу, будьоновката, би ли ме осветлил като кога точно в исторически план, Русия ни е била "естествен съюзник"??? За насилствен съюзник като през края на ВСВ по бих се съгласил, но чак пък естествен?!?

27.12 2015 в 10:23

командната верига
на агентската партия ДпС
ДС - КГБ - ФСБ

27.12 2015 в 10:20

Земя на кръстопът .
Две азиатски империи се борят да завладеят кръстопът.

26.12 2015 в 22:28

Като те гледам как членоразделно и изискано формулираш тези, а и как смело се кичиш с имена на владетели, директно влизаш в характеристиката на типичен атакист - лумпенпролетарий.

Не се занимавай с мен, ами ходи да се донапиеш, че явно вече си почнал. От друга страна, вие патриотарите едно нещо не можете да докарате докрай, та явно и с пиенето сте такива половинчати.

А пропо, къде изчезна онова мъжленце Боленчо? Пак ли си е напудрил ударно нослето, и не реагира на събитията в държавата? Ако случайно сте заедно, избутай го от леглото и му направи едно силно кафе да се пооцафери малко. В случай, че и това не мохогне, ще трябва да си изпие и амфетките, т.е. хапчетата

26.12 2015 в 21:51

@ Един друг". Трай бе, боклук! какво си се разкудкудякал, доганов ибрик такъв!

26.12 2015 в 18:35


:))) "Тавтология":) Звучи! Трябва да взема това сравнение на въоръжение.

26.12 2015 в 18:28

Брюкселски предатели е тавтология. Цялата тази сган там отдавна е предала националните и "паневропейските" интереси на почти (щото вадя онова UK от сметките) половин милиард хора.

26.12 2015 в 18:10

Що бе, случи се. Ако, условно "Доган", не беше убил сега местан, през април той е щял да овладее напълно дпс-то, да заколи доган, и да прехвърли Родопите и Делиормана на турция. В такъв смисъл всичко е просто и ясно.
За съюзниците - разбойници, и всичко останало, нямам какво да възразя. Подробностите не знаем, и едва ли имат особено значение, щом общата картина е всъщност такава. А "запада", в разните му проявления, всъщност е и главната заплаха. Против турция поне имаме естествения съюзник Русия, а против другите - само собствените си брюкселски предатели.

26.12 2015 в 17:44

Не се случи това, което казваш. То щеше да се случи след 3 месеца, когато Местан щеше напълно да е подменил средния и част от висшия ешалон в ДПС и тогава вече можеше да се ръзгърне операцията. Сега имаше форсирано контрадействие, обаче резултатът изобщо не е дефинитивен.

Най-лошото е, че висим като прани гащи и нямаме абсолютно никакъв съюзник, който да заеме принципно нашата страна. Западняците не ги брой в никакви сметки. Те самите са взели-дали и скачат накъдето англосаксонците им свирнат. Руснаците пък пазят тяхния си интерес на Балканите, а не нашия. Спешно трябва тези два интереса да се сбилжат, ама кой ще го направи? Всичките ренегати и техни бивши кадри, които в момента, в който американците им "изпраха" парите, вече са им в джоба ли?

Положението е критично, въпреки, че на повърхността не изглежда така. За Путин не знам, обаче следете Жириновски за трибуна на какви мнения го пускат. По-скоро на руските евреи ще трябва да се надяваме.

Егати парадоксите - дръндарски циганин самоотвержено удържа фронта срещу турски криптоевреи с надеждата да дойдат руските евреи и да ометат нашите такива. Пък ние българите сами сме се докарали да сме само декор на тези действия.