Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Местан и още трима напускат групата на ДПС в парламента

OFFNews 26 декември 2015 в 14:15 14271 24

Досегашният лидер на ДПС Лютви Местан и още трима негови колеги обявиха, че напускат парламентарната група на "Движението за права и свободи", предаде bTV.

Новината е била обявена първо пред жителите на Момчилград по време на алтернативен митинг по повод събитията от Възродителния процес, след като Местан не отиде на официалното честване със съпартийците си.

Нова партия ще има само ако избирателите го поискат. Отиващите си с Местан депутати са Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Ахмед, като има очаквания примерът им да бъде последван от още хора.

Областният лидер на ДПС и кмет на Джебел Бахри Юмер заяви, че засега остава в ДПС, но най-вероятно и той ще последва своите колеги, тъй като като един от основателите на тази партия той не бил чул нито един смислен аргумент, с който Местан е отстранен.

Според Хафъзов ДПС е тоталитарна партия, която взема решения, без да се допита до гласоподавателите си.

На свой ред Лютви Местан защити своята декларация относно свалянето на руския самолет от Турция, която предизвика свалянето му от власт в партията. Той даже се оплака, че често е защитавал Ахмед Доган, заради което дори са го наричали „политически Матросов”.

Местан потвърди, че за кратко е бил в турското посолство, но заяви, че е търсел сигурност, която му е била необходима в този момент. Той не уточни какви са причините за това и дали е имало заплахи за живота му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews