ДПС почете жертвите на Възродителния процес без Местан за пръв път от 19 г.

OFFNews 25 декември 2015 в 12:30 8082 20

Снимка БГНЕС/Вилдан Байрямова

Местан по време на пресконференцията си на 24 декември, когато обяви, че е отстранен нелегитимно от ръководството на ДПС

За пръв път от 19 години Лютви Местан не участва в митинга в памет на жертвите от Възродителния процес в село Млечино, Ардино. Вместо него там отидоха временните лидери на ДПС.

Лютви Местан бе отстранен от лидерския пост в Движението за права и свободи с решение на Централния съвет на партията, огласено на 24 декември. Той бе изключен от парламентарната група и от партията. Това се случи след остра критика от почетния председател Ахмед Доган заради декларацията на Местан по повод сваления от Турция руски бомбардировач. 

"Такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправя срещу националните интереси на България", е заявил Ахмед Доган.

Самият Местан навръх 55-ия си рожден ден обясни, че заседанието на ДПС е нелeгитимно, защото само той като шеф може да го свиква.

На днешния първи от възпоменателните митинги - в село Млечино - дойдоха тримата временни съпредседатели - Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза. Те ще управляват до националната конференция на ДПС.

Днес Казак призова всички, които са застанали зад Местан да се върнат обратно и им даде време за размисъл.

В село Млечино бяха още областният лидер на ДПС Кърджали Бахри Юмер и депутатът Шабанали Ахмед. Първоначално те застанаха на страната на Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!