Quantcast

Местан: ДПС са отвсякъде гонени, но навсякъде приети

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2014 в 09:36 2161 5

Лютви Местан

"Това е нашата съдба. Отвсякъде гонени, навсякъде приети, когато конюнктурата налага това."

Такава констатация за участта на партията си направи в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на въпроса дали ДПС е станало удобно извинение за решението на Бойко Борисов да се отметне от актуализацията на бюджета.

Местан обаче призова да не се прави политически прочит на темата с актуализацията на бюджета на НЗОК, а да се погледне през призмата на пациентите и лекарите. По думите му промяната в позицията на ГЕРБ е плод именно на политически прочит.

"Точно това е партийният прочит на актуализацията на бюджета. Ние от отправяме призив да гледаме не през призмата на партийния интерес, а на интереса на лекарите и пациентите. Този поглед ще ни покаже и вярното решение, а то е приемането на двете актуализации", посочи ДПС.

Попитан дали ДПС ще се опита да инициира политически консултации по темата, Местан заяви, че това "надскача скромните ресурси на ДПС". Той обаче подчерта, че би участвал в подобна дискусия, ако тя бъде организирана.

"И все пак, още веднъж - последно усилия да се опитаме да гледаме на проблема през призмата на пациентите и лекарите", призова Лютви Местан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2014 в 14:08

С мъка мога да кажа че ДПС са единствената- ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА в България. Там е пълно освен с мафиоти и с истински политици. Замислете се, ДПС от създаването си ВИНАГИ е във властта, винаги дърпа конците и е фактор, има постоянни резултати и колкото и всички да ги плюят, накрая всеки ,,търси тяхното одобрение". И аз не ги харесвам, ясно е за всеки че тази партия е на ,,задкулисието" и е насочена км определени етнически групи, но никой не може да отрече, че за целия преход, те са единствените които са ,,фактор". И е време другите партии и политици, да се замислят добре, не е ли време да се премахне ДПС и да се научат от тях как се прави партия

31.07 2014 в 13:40

фалос

31.07 2014 в 10:25

ДПС СА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИННА ПАРТИЯ СЛЕДОВАТЕЛНО НЕЗАКОННА !!! НАРУШИЛИ СА чл.11 ал.4 и чл.13 ал.4 от КОНСТИТУЦИЯТА - СЪЗДАВАНЕ НА ПАРТИЯ/ДВИЖЕНИЕ НА ВЕРСКА И ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА !!!

КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ДОКОГА ЩЕ СПИ !!!

31.07 2014 в 10:13

Не турците са виновни,а този турчин и компанията в парламента и структурите.Това си е една съвсем обикновена мафия която ни е наложено от всички други политици да слушаме ежедневно колко важни са били за прехода и прочее в държавата.Те са си важни за себе си,крадейки,от всички.Да не би електората им да е заживял по-добре(за разлика от агите и бейовете).За това са си виновни нашите български политици,мислейки,че правейки,като тях ще им се размине.Размиване на отговорност и поради идиотията на народа и появата на купища кандидати за лесни пари няма скоро да тръгнем нагоре(м/у другото в тинята си е добре-топло,мазно и спокойно).

31.07 2014 в 09:50

КАКВИ ПАЦИЕНТИ БЕ?
Нали не вярвате, че Местан бърка бюджета на НЗОК (вече актуализиран) с бюджета на държавата? Не, Местан не ги бърка - но знае, че много хора ще се объркат. Така действат манипулаторите - виждате го в действие. Срещу него трябваше да има журналист, който на момента да го пореже "ама за кой бюджет говорим?" - обаче журналисти няма.