Местан: ДПС са отвсякъде гонени, но навсякъде приети

OFFNews 31 юли 2014 в 09:36 2668 5

Лютви Местан

"Това е нашата съдба. Отвсякъде гонени, навсякъде приети, когато конюнктурата налага това."

Такава констатация за участта на партията си направи в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на въпроса дали ДПС е станало удобно извинение за решението на Бойко Борисов да се отметне от актуализацията на бюджета.

Местан обаче призова да не се прави политически прочит на темата с актуализацията на бюджета на НЗОК, а да се погледне през призмата на пациентите и лекарите. По думите му промяната в позицията на ГЕРБ е плод именно на политически прочит.

"Точно това е партийният прочит на актуализацията на бюджета. Ние от отправяме призив да гледаме не през призмата на партийния интерес, а на интереса на лекарите и пациентите. Този поглед ще ни покаже и вярното решение, а то е приемането на двете актуализации", посочи ДПС.

Попитан дали ДПС ще се опита да инициира политически консултации по темата, Местан заяви, че това "надскача скромните ресурси на ДПС". Той обаче подчерта, че би участвал в подобна дискусия, ако тя бъде организирана.

"И все пак, още веднъж - последно усилия да се опитаме да гледаме на проблема през призмата на пациентите и лекарите", призова Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews