Мерджанов: МОЛ, Лафка и ЦУМ едва ли ще помогнат на БСП

Ивайло Анев 06 февруари 2015 в 09:24 2801 11

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Заместник-председателят на ПГ на "БСП-Лява България" Атанас Мерджанов

"МОЛ, Лафка или ЦУМ? Това са едни образи, които едва ли могат да допринесат за повишаване на доверието към БСП."

Това заяви в интервю за БНТ заместник-председателят на ПГ на "БСП-Лява България" Атанас Мерджанов.

Той коментира идеята на червените депутати Кирил Добрев и Мая Манолова за привличане на млади социалисти в редиците на партията.

По-рано тази седмица Манолова и Добрев обявиха, че са замислили нов проект МОЛ - "Мислещи, Образовани, Лидери". В мола като в една модерна търговска сграда ще могат да се купуват и продават идеи за развитието на БСП и те ще разхерметизират партията. Хрумването на двамата било посрещнато с горещи аплодисменти на семинара на левицата, организиран от ПЕС в Пловдив.

"Предложението ни цели превръщането на БСП в обсъждане на леви идеи и цели отварянето на "червените" към младите". Това обяви Мая Манолова пред bTV.

"Подобни екстравагантни идеи е добре да бъдат обсъдени първо в партията, преди да се лансират в медиите. Самата идея за млади и образовани лидери съществуват от много години насам", коментира предложението Атанас Мерджанов.

Той подчерта, че изказванията на всеки социалист трябва да се простират в правомощията му и да се спазва устава.

Зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" коментира, че тепърва ще се обсъжда дали да бъде прието предложението на АБВ за общи листи с БСП на местните избори. Мерджанов обаче подчерта, че не може да не се отчете факта, че АБВ участва в дясно управление, а проповядва леви идеи.

Мерджанов, който е бивш председател на вътрешната комисия в парламента, посочи че няма информация за съвместни действия на ДАНС и МВР за подслушване на протестиращи по време на кабинета "Орешарски". По думите му е имало различни сигнали, които са били проверени и са се оказали неверни.

Според Мерджанов няма причина главният секретар на МВР Светлозар Лазаров да си подава оставката, тъй като си изпълнява задълженията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!