Машините за гласуване няма да стигнат навреме до всички секции в Хасково

OFFNews Последна промяна на 03 април 2021 в 13:37 3322 0

Машините за гласуване в Хасковска област няма да стигнат навреме във всички секции. Причината за забавянето е, че до късно снощи полицията е издирвала частен паркинг, където да остане камионът с машините, обясниха от РИК - Хасково, цитирани от БНР.

Машините за гласуване ще бъдат доставени във всички секции, но няма да бъде спазен графика, каза председателят на РИК-Хасково Веселина Тенчева.

"Върви все още претоварването на машините от камиона, който пристигна от София. Знаете, ще имаме 347 машини. Проблем е раздаването на машините, няма какво да се лъжем, да се заблуждаваме. Не достигат микробуси на "Сиела", добави тя.

До късно снощи МВР е издирвало паркинга на частна фирма, където е бил паркиран камионът с машините.

"Късно вечерта, може би към 10-11 часа, МВР успяха да локализират и да разберат. Оказа се, че това е паркинг на някаква частна фирма, който е охраняем, с контролиран достъп и камионът беше преместен да пренощува там", обясняват от хасковския РИК.

Рано сутринта община Хасково започна раздаването на бюлетини.

"Ние сме имали и друг път машина, всичко е наред, даже по-лесно се работи. Миналия път гласуваха с машина и нямаше никакви проблеми", споделиха членове на изборни комисии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови