Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Мария Габриел сред 10-те най-влиятелни европейки в класацията на Toute l'Europe

OFFNews Последна промяна на 09 март 2018 в 17:39 4403 1

Електронното издание "Toute l'Europe" ("Цяла Европа"), отразяващо функционирането на ЕС и актуални теми от европейския дневен ред, включи българския еврокомисар Мария Габриел сред десетте най-влиятелни европейки. 

Изданието публикува портрети на жени, които определя като най-влиятелните в Европа и чиято работа си струва да бъде следена през 2018 г.

Българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел е в челната петица сред жени, изявени партийни лидери, министър-председатели, депутати и комисари. Изданието отбелязва, че техните решения могат да променят значително посоката на европейската политика в следващите няколко месеца, съобщи представителството на Европейската комисия в България, цитирано от БТА. 

Българският еврокомисар е определена като "диригент на цифровия единен пазар".

Правейки преглед на кариерата й като успешен евродепутат в два последователни мандата и сега като еврокомисар, Toute l'Europe посочва, че тя е заела комисарския пост в ключов момент.

Европейската комисия си е поставила 2018 година като крайна цел за финализиране на преговорите по законодателните предложения в обхвата на цифровия единен пазар, но в същото време много от предложенията са на ранен преговорен етап.

Изданието посочва, че сред направените от българския еврокомисар ключови предложения са свързаните с реформата на авторското право, засилването на законодателството за неприкосновеността на личния живот онлайн, както и регулирането на уеб гигантите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови