Манолова очаква безпринципни коалиции след 2 октомври

OFFNews 28 септември 2022 в 12:37 800 0

Манолова
Мая Манолова.

“Ще сме свидетели на поредни безпринципни коалиции след изборите на 2-ри октомври. ГЕРБ плюс посолските партии са готови да пренебрегнат обещанията към избирателите, за да удовлетворят посолствата зад тях. Вляво - БСП, които са готови да направя всичко да съхранят партийната кариера на своя лидер, също са готови да влязат във всякаква коалиция“, заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова за Здравей България по Нова телевизия.

Отношението към ескалацията на войната в Украйна бе определено като разломен момент в дните до изборите според лидера на Изправи се България. Тя призова избирателите от ефира на Нова ТВ да спрат партиите, които са готови да въвлекат България във война. „Тъжните сцени, които наблюдаваме с млади момчета, призовани на фронта, утре може да случат и с нашите синове“ – каза Манолова и допълни, че Изправи се България стоят категорично зад мира и прекратяване на огъня и за провеждане на мирни преговори.

„Преди избори сме свидетели как тези, които продаваха оръжие, се превръщат в гълъби на мира – няма как до вчера да си въоръжавал едната страна в конфликта и сега да твърдиш, че подкрепяш мира“ – така коментира Манолова действията на лидера на БСП. Въвличането във война бе осъдено, както като политически и икономически акт, то така и с призивите за война до победен край. „Това нахъсано военно говорене е изключително опасно“ – допълни Манолова и подчерта, че Европа се намира на ръба на катастрофа и последиците биха били необратими.

По думите на Манолова са необходими целенасочени усилия за водене на преговори между Украйна и Русия и допълни, че след като Украйна и Русия можаха да се разберат за зърното, след като се разбират за транзита на руски газ за Европа, то са необходими усилия за провеждане на такива преговори. Лидерът на Изправи се България припомни за посредниците в закупуването на газ – дъщерни фирми на Газпром, благодарение на които в България плащаме цена с 30% по-висока. Това се оказа и една от основните причини за покачване на инфлацията.По отношение закупуването на руски петрол действията на Продължаваме промяната се оказаха обратни – „Неморалното купуване на руски газ, се превърна в морално купуване на руски петрол“ – подчерта Манолова и от това действие спечели фирмата, която оперира в рафинерията „Това спекулативно левче върху бензина и дизела, освен че обезкостява българите, които зареждат на бензиностанциите с по 10 млн. лева дневно, но е една от другите причини, които напомпаха инфлацията“.

В заключение на разговора лидерът на Изправи се България представи спасителния план на формацията, като подчерта, че с кампанията НЕ Плащай се дава сигнал на управляващите за невъзможността на хората да плащат високите битови сметки. В случай, че след 2 октомври не бъдат предприети действия от партиите, които влязат в парламента, за поемане на цялото увеличение на тези сметки от държавата за всички енергийно бедни, то тогава ще се пристъпи към ефективни действия и масово неподчинение.

Мая Манолова призова от ефира на Нова ТВ за присъединяване към организиран от Изправи се България протест на 29 септември в 16:30 ч. пред Министерство на енергетиката, където ритуално ще се изгорят свръхвисоките сметки за ток, които буквално поставят българския бизнес „по очи“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови