Маноил Манев наследи Атанасова като шеф на вътрешната комисия

Милена Димова, която стана депутат на мястото на Славена Точева, влезе в правната комисия

OFFNews 01 януари 1970 в 02:00 373 0

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Маноил Манев от ГЕРБ

Маноил Манев и наследничката на Славена Точева получиха постове в комисии заради напускането на доскорошното острие на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която миналия петък положи клетва като конституционен съдия.

Рано тази сутрин народните представители гласуваха поредни промени в състава на постоянните парламентарни комисии. 

С предложение на ГЕРБ Маноил Манев от тяхната парламентарна група стана председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, която доскоро оглавяваше Атанасова. За зам.-председател на комисията бе избран бившият вътрешен министър Христо Терзийски (ГЕРБ). Нов член в комисията стана Валентин Радев (ГЕРБ).

Милена Димова (ГЕРБ) замени Атанасова като член на правната комисия, като за целта тя първо бе освободена от комисията по въпросите на ЕС, Шенген и Еврозоната. Димова влезе в парламента след освобождаването на "Мис Преференция" - Славена Точева. До местните избори на 29 октомври Димова е била общински съветник във Варна. Тя има и кантора за административно-правни услуги.

Освен това, по предложение на Теменужка Петкова, Драгомир Драганов (ГЕРБ) стана член на комисията по околната среда и водите. Той влиза на мястото на Валентин Радев от ГЕРБ.

ДПС също направи промени в комисиите. С предложение на Делян Пеевски Ализан Яхова бе освободена от комисията по въпросите на ЕС, Шенген и Еврозоната, като на нейно място бе избран Хайри Садъков.  

Садъков пък бе освободен от комисията за контрол върху управлението на средствата от европейски фондове, като на негово място бе избрана Яхова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика