Майнатаун в парламента: нощен пловдивски дует на Мария Капон и Иван Тотев

OFFNews 11 септември 2021 в 02:01 14740 0

"Ние сме от Майнатаун, моля ви се! Я сега тука, майна. А-а-а! Все пак Пловдив е нашата България! Я по-кротко!"

С тези думи Мария Капон от ИБГНИ застана тази нощ на парламентарната трибуна до депутата от ГЕРБ Иван Тотев, за да обяснят двамата за какво точно редакционно предложение по Закона за държавния бюджет за 2021 г. настояват.

Тотев не се възпротиви, даже я прегърна и започна да се смее, а репликата на Капон "Я по-кротко!" беше към народните представители в залата.

Нашето предложение е трансферът към общините да бъде 370 милиона лева - това е отделно гласуване. И второто гласуване, което искаме, е сумата да бъде разпределена чрез изравнителната субсидия към 2018 г., каза Тотев.

Значи, вижте сега - ние може всички да сме от различни партии. Обаче когато стане въпрос за Пловдив, много бързо се събираме. Така че, ако обичате, хайде малко по-кротко! - обърна се към залата Мария Капон.

В процедура по начина на водене Атанас Костадинов от БСП критикува председателя на парламента Ива Митева: "Искам да Ви кажа, че както противопоставянето и хаосът, така и подобно веселие могат да ни излязат през носа. Моля, вземете мерки, такъв Пловдивски панаир да не се повтаря!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови