Мая Манолова: Сидеров не ни подкрепя

OFFNews 08 януари 2014 в 08:45 19802 27

Мая Манолова в студиото на Нова телевизия
Мая Манолова в студиото на Нова телевизия

Волен Сидеров не е невръстното дете на парламента, така че, аз, като зам.-предеседател да отговарям за неговите действия. Той е лидер на партия, която събра над 400 хил. гласа.

Това каза в ефира на Нова зам.-председателят на парламента Мая Манолова. Тя коментира инцидента с лидера на "Атака" и депутати на летището във Варна. 

Манолова обясни, че не толерира поведението на Сидеров. 

"Има правила, които не бива да се нарушават от всички граждани, независимо какво е имотното им състояние и каква позиция заемат. Аз смятам, че подобно поведение е недопустимо. Няма как това да бъде толерирано", коментира Манолова и обясни, че към момента прокуратурата и МВР са показали, че са направили всичко необходимо по случая.

"Едва ли някой се съмнява, че главният прокурор Сотир Цацаров ще направи компромис в този случай. Той вече е искал имунитета на депутати от различни парламентарни групи", каза Манолова.

Тя обясни, че ако от нея зависи решението за имунитета на Сидеров, тя ще иска да се запознае първо с фактите, които прокуратурата е събрала. Манолова смята, че по случая има две гледни точки - на пострадалите, и на Сидеров.

Мая Манолова не видя връзка в случая с Волен Сидеров и кворума в парламента. Тя обясни, че в Народното събрание има 240 депутати, които са длъжни да ходят на работа. Тя каза още, че всички партии в парламента носят отговорност за това дали той ще работи или не. "Аз мисля, че хората не приемат блокирането работата на парламента. Никога не съм влизала в допълнителни договорки за това кой ще влезе в пленарна зала. Според мен те са длъжни да дойдат на работа, защото ще се обсъждат важни за българските граждани теми", обясни Манолова.

Тя каза още, че Волен Сидеров по никакъв начин не е подкрепял мнозинството в парламента. "Дали една партия подкрепя властта се вижда от няколко важни гласуания", коментира тя и посочи гласуването за съставяне на правителство и при вотовете на недоверие. 

По отношение на изказването на Сидеров, че трябва да бъде гледан като стайно цвете, тя обясни, че обръщението е било по-скоро към депутатите от ГЕРБ.

По отношение на скъпите пътувания на Сидеров Манолова коментира, че тя не спи в луксозни хотели, защото не може да си позволи подобни разходи. Зам.-шефът на парламента обясни още, че има компетентни органи, които могат да проверят какви пари са харчени при тези пътувания. С поведението на Сидеров пък може да се заеме комисията по парламентарна етика в парламента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!