Quantcast

Очевидец: Сидеров крещеше "Откъде имате пари за самолет?", нарече французойката "терористка"

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2014 в 17:53 22982 35

Кадър от скандала на летище Варна
Кадър от скандала на летище Варна

Човек, представящ се за очевидец на скандала с Волен Сидеров в самолета, разказа анонимно от първо лице за случилото се.

Описанието на скандалните събития бе публикувано първо във форума на dnevnik.bg под статия по темата.

Ето пълния текст:

"Бях на борда на самолета и знам много добре точно какво се случи. Група членове на Атака, както се оказа по-късно, бяха заели шест двойни седалки в самолета във втора класа и смущаваха спокойствието на останалите пътници с неприемливото си и невъзпитано поведение. Викаха, смееха се, лидерът им бе застанал изправен на пътеката, за да поддържа "анимацията" им. Седнала зад тях жена се възмути от поведението им като показа само с мимика и въздишка, че и пречат и си сложи слушалки, за да не ги чува. Сидеров коментира на висок глас, че "другарката", както я нарече, е недоволна от поведението им и я иронизира. След което започна да я напада нея и останалите близкостоящи пътници с думите "вие от къде имате пари за билет за самолет? вие данъци ли укривате? абе тия хора откъде намират пари за самолет?!!" Скоро успя да провокира пътничката със слушалките да му отговори, като тя каза, че не го разбира на сравнително добър български, дамата се оказа чужденка. След което Сидеров и проведе своеобразен разпит, като почти и крешеще, липсваха само шамарите. Дамата се разстрои и в един момент каза нещо на словенски, а тя му се беше представила като французойка. Тогава Сидеров я нарече "лъжкиня" и "терористка" и започна да иска документите и, защото явно според него една французойка не може да владее чужди езици. Искаше да знае какво прави тя в България, размахваше пред нея депутатската си карта и твърдеше, че има право да и вземе документите, защото е депутат, сочеше значката на Атака на ревера си и питаше "плаши ли ви значката ми?". Извиках стюардесата и я помолих да въдвори някакъв ред, така, че скоро тя отведе почти разплаканата чужденка със себе си, а Сидеров останал без жертва, която да тероризира скоро седна на мястото си. И без друго полетът беше вече към края си и той трябваше да прекрати шоуто си. Чух скоро стюардесата да го умолява "да върне документите на госпожата" и че "командирът е казал", не знам какво още е направил. Но всичко не беше свършило. Няколко минути след като влязохме в автобуса за отвеждане до летището, Сидеров хвана за реверите един пътник и се опита да се сбие с него, крещеше "Какви българи сте вие, вие сте путьовци! Ти на мен "простак" ли ще казваш!". Дойдоха 3-4 служители на летището със сигнални жилетки и ги разтърваха. Странното е, че Сидеров беше оставен в автобуса, вместо да бъде свален, защото явно застрашаваше останалите пътници. След това не знам дали е имало и други инциденти, защото нямах багаж и побързах да си тръгна.
Всичко това е изключително срамно и обидно! Как е възможно подобни хора да бъдат в българския парламент и ние да им плащаме с данъците си!! Защо такива хора трябва да тероризират обществото ни и никой да не смее да се разправи с тях? Персоналът на България Еър и летище Варна не въдвориха в достатъчна степен ред и не защитиха пътниците."

Към момента редакцията не може да гарантира за автентичността на разказа. Отчасти той се потвърждава от позицията, която посолството на Франция разпространи по повод скандала.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.01 2014 в 01:11

Хех-хе..! Едва ли Сидеров ще го направят ПАЦИЕНТ. Обаче такива като него ще направят от България - ПСИХИАТРИЯ

13.01 2014 в 15:15

Абе,защо така "мирише" на бившо СДС и настоящ Герб?

08.01 2014 в 23:49

Моля се на Господ, някой ден и аз да срещна г-н Сидеров и компания на някое толкова уютно място като борда на самолет. Искам го само за 30 секунди на място на което няма къде да ми избяга, и ще му оправя държанието во веки!

08.01 2014 в 23:12

посолството на Франция трябва да се извини за непристойното си поведение спрямо Български депутати,а провокатори простаци и анти-родолюбци в БГ с ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ а Полицията да варди некоя мутра първи, ама ДА ЗАЩИТИ БГ достойни хора няма интерес

08.01 2014 в 15:33

29, мен ако ме питаш другарят Волен и в багажното не заслужава да се вози... за него само два цървула и пеша да ходи. Многократно е показвал, че косъм култура няма в него, малко ли народ е пропищявал от тоя дрогиран селски хулиган?

08.01 2014 в 15:29

Няма значение на кого е самолета, важното е, че Волен е правил подобни изцепки и в други самолети зад граница. Да не забравяме случая, когато на магистралата блъсна дядо с внучето си и ги обвини, че му правят атентат. Този човек е за затвора.

08.01 2014 в 14:25

Приятел, България Еър нямат първа класа и надали някога ще имат! Само едно перде, което отделя седалките им на ''бизнес'' класа.

08.01 2014 в 12:14

@Постановка, това просто беше изцепка на Волен, преждевременна. Можеше да е режисирано, но Атака изпревариха събитията, като си позволиха прекалено много. Сега ще плащат.

08.01 2014 в 11:03

Близо четвърт век вече, луди не управляват и яздят както намерят за добре. Но .... нали нищо по добро не измислено от Демокрацията... траем си.

08.01 2014 в 09:18

"...Група членове на Атака, както се оказа по-късно, бяха заели шест двойни седалки в самолета във ВТОРА класа ..." -
Това е една от истините : не бизнес, не първа класа