Quantcast

Протестиращи ще "имунизират България от Сидеров", контри ще защитават атакиста час по-рано

Александра Маркарян Последна промяна на 08 януари 2014 в 07:39 7347 19

Сметната палата
Сметната палата

Фенове и противници на Сидеров излизат на протести под прозорците на главния прокурор Сотир Цацаров днес. Първи пред Съдебната палата ще излязат привържениците на атакиста, от 12 ч. От 13 ч. граждани ще се съберат на същото място под надслов "Имунизирай Българя срещу Волен Сидеров".

Първият протест се организира във Фейсбук групата "Защити Волен Сидеров от поредната провокация". Чрез нея участието си в протеста са заявили 520 души. Някои от подкрепящите атакиста са заявили, че ще отидат пред палатата с униформи.

В другата Фейсбук страница, на протеста срещу Сидеров са се събрали над 1000 души. Участниците в този протест планират да подадат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с настояване за снемане на депутатския имунитет на лидера на "Атака".

"Не г-н Сидеров, а България и гражданското й общество имат нужда от имунитет срещу произвола и насилието, което български народен представител си позволи за пореден път да упражни върху граждани. Напълно неприемливо и арогантно е всяването на страх и физическата саморазправа от страна на лидера на парламентарно представена политическа партия, използващ своя депутатски имунитет като параван, с който се опитва да прикрие хулиганството и фашизоидните си действия. Имунитетът не е привилегия, а отговорност, която очевидно е непосилна за плещите на г-н Сидеров. Смятаме, че обществения ред в едно демократично общество трябва да бъде съблюдаван в еднаква степен както от гражданите му, така и от неговите народни представители, а неговото нарушаване санкционирано с цялата строгост на закона.

Водени от убеждението си, че компетентните институции следва да изпълняват своите задължения съгласно Конституцията и законите на Република България във връзка с опазване на обществения и правен ред в страната, настояваме Главният прокурор, г-н Сотир Цацаров, да предприеме необходимите законови действия и да поиска от XLII-то Народно събрание сваляне на имунитета на г-н Волен Сидеров и да се сезира във връзка с престъпните деяния, които същият осъществява", пишат те.

Повод за недоволството срещу Сидеров е поредният скандален случай, свързан с поведението на лидера на "Атака", който предизвика дори дипломатическата реакция на Франция чрез посолството й у нас, което настоя за извинение. След пререкание между Сидеров и културното аташе на Франция по време на полет от София за Варна мъж в самолета не издържал и направил забележка на Сидеров. В резултат Сидеров нападнал и ударил и него, и дошлия полицай.

Очаква се решението на прокуратурата, която вчера обяви, че е налице престъпление от общ характер.

Във Фейсбук страницата е публикуван и вариант на сигнал срещу Сидеров до Цацаров, който всеки може да подаде лично в деловодството на прокуратурата.

Ето текста му:

До Главния прокурор

на Република България,

г-н Сотир Цацаров

 

 

С И Г Н А Л

 

по повод прояви на насилие върху граждани от страна на Волен Сидеров, депутат от XLII Народно събрание и лидер на ПП „Атака“

Долуподписаният/долуподписаната,________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

като гражданин на Република България намирам за напълно неприемливо арогантното поведение, заплахите, обидите и физическото насилие от страна на г-н Волен Сидеров, лидер на парламентарно представена политическа партия, използващ своя депутатски имунитет като параван, с който се опитва да прикрие хулиганството и фашизоидните си действия. Недопустими и несъвместими с положението на български народен представител са грубото нарушаване на обществения ред и физическата саморазправа, в това число с длъжностни лица. Г-н Сидеров се опитва да демонстрира безнаказаност и да внуши превъзходство, привилегированост и недосегаемост спрямо останалите граждани на страната. Това е недостоен и пореден опит, който изисква реакция от компетентните институции в Република България. Те трябва да съблюдават своите задължения в името на опазването на обществения ред и устоите на правовата държава и да гарантират живота и здравето на гражданите.

Имунитетът, с който Конституцията на Република България закриля личността на всеки народен представител, не може да бъде използван за противообществени, недемократични и неприемливи действия. Не може да бъде защитна преграда за закононарушения и престъпления. Имунитетът не е привилегия, а отговорност, която очевидно е непосилна за плещите на г-н Сидеров.

Най-висша ценност във всяко демократично общество е правният ред, гарантиращ и защитаващ човешките права. А прокуратурата в лицето на Главния прокурор на Република България е призвана да осъществява надзор върху законността и правния ред в държавата, като изпълнява функция по обвинение.

Г-н Цацаров в изявление от 11 юли 2013 г. заяви воля да поиска свалянето на депутатския имунитет на г-н Сидеров, ако същият реализира основание за това.

Подобни основания за пореден път са налице. Г-н Сидеров отново потъпка вулгарно и безпрецедентно законността, както и здравето, достойнството и неприкосновеността на личността на няколко български граждани.

Настоявам г-н Цацаров като Главен прокурор на Република България да поиска от ХLII НС на Република България с решение да снеме депутатския имунитет на г-н Волен Сидеров и срещу него да бъде образувано наказателно производство във връзка с данните и информацията за извършените от него престъпни деяния.

 

08.01.2014г. В очакване и с уважение,

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2014 в 09:36

Само не ми стана ясно,Как "прокуратурата" реагира така бързо на казуса Сидеров, а е БЕЗПОМОЩНА към казуса ГАЛЕВИ и ЦВЕТАНОВ ...:-)))))))))

08.01 2014 в 16:46

Искам точно такъв народен представител като Сидеров в НС.
Народния представител защитава държавата и като такъв може да нагруби чужденците, защото те постоянно се гаврят с нас - съгласна съм!
Даже ако бях на негово място, затова че благодарение на ГЕРБ и постоянно наслагване в медиите "Болен" "ЛУД" "Простак" - щеше да ги бия там където ги видя!!!

08.01 2014 в 14:08

алоу, балкански, шушумиго, гримасниченето и казването на истината не е наказуемо "по цял свят" и у нас. интересно какво е провокирало тази гримаса и израза "простак"? може би примерното поведение на болен по време на полета, а? и няма значение дали жената е с дипломатически паспорт, французойка, българка или занзибарка. важното е, че преди всичко е дама, а обиждането на дами и всеки друг човек без причина е простащина.разбра ли ти чугунената глава, тъпанарино.

08.01 2014 в 11:44

Хайде да разсъждаваме на глас:

Кой е против Сидеров - няма никакво значение за деянието му.

Просташка ли е проявата му, да обижда на расова основа? Да. Безспорно. Не просто да, МНОГО да.

Първа подобна проява ли му е? Не.

Има ли предостатъчно основания за свалянето на имунитета му? Да. Не просто да, а МНОГО да.

И край на играта, няма кой какво да оспори тук.

08.01 2014 в 11:35

Ще се опитам да "вляза" в логиката на г-н Балкански.
1. Как се нарича човек който върши простащини? Очевидно не е "простак", а благодеятел.
2. Как се нарича човек, притежаващ дипломатически паспорт? Очевидно не е дипломат, а теляк в обществена баня.
3. Ако човек вършещ простащини е и български народен представител - простащината простащина ли е? Очевидно не е, а е естественото състояние на БГ депутат.
4. Ако чужда /турска/ партия подкрепя българска националистическа партия, която е овластила турската партия - това повод за срам ли е? Очевидно не е повод за срам, а повод за гордост.
5. Ако фюрер на нацистка партия застреля някой гражданин или полицай - фюрерът ли ще е виновен? Очевидно не, вината ще бъде прехвърлена на "енергийната мафия".

08.01 2014 в 11:31

Професорчето не го слуша главата !!!

08.01 2014 в 10:57

Още кандидати за държавна субсидия изразиха гласно желанията си...да ни оправят, освободят и пр.

08.01 2014 в 10:41

Помияр Балкански, ти не разбра ли, че никой тука не те чете и не знам защо не си баннат по IP все още.

Най-дразнещия комунист, пишещ по сайтове си...

08.01 2014 в 10:33

Айда да разсъждаваме на глас – кой е против Сидеров? БСП – не; ДПС – не; ГЕРБ – да, 100%.

Бил ли е наречен Сидеров публично "простак" – да; това обидно ли е – да; лицето извършител известно ли е – да; задържано ли е от полицията за обида на народен представител – не.

Французойката има ли дипломатически паспорт – да; дипломат ли е – не; културно аташе ли е – не; директор на Алианс Франсез във Варна – да; попада ли под закрила на Виенските конвенции – не.

08.01 2014 в 10:32

"професор"балкански напомня на бял червей, който се е впил в здравото тяло на OFFNews, опитващ се да го разяжда систематично и професионално. Да му пожелаем засега добър апетит, защото може скоро да се превърне в зелена муха и да излети!