Мая Манолова се отказа от надпреварата за президент

OFFNews Последна промяна на 15 август 2016 в 09:24 3377 3

Мая Манолова се отказва от президентската надпревара. Тя аргументира отказа си с нежелание да участва в задкулисие, предрешено съревнование и братоубийствени войни. 

В писмо до организациите, които я номинираха за  кандидат за президент от БСП, Мая Манолова пише: 

Скъпи приятели,

Благодаря на всички, които изразиха доверие към мен - стотици партийни структури, граждански движения и неправителствени организации, и ме номинираха за кандидат за президент. Съпричастна съм към вашите принципни позиции и вяра в каузата на България; към вашите очаквания за състезание по честни правила и съревнование на идеи при определянето на кандидата за президент.

За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и "лични номинации".

Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм "лична" номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор. Това е не само мое лично убеждение, а и дълг към всички вас. Напоследък чух за себе си много неща - все "приятелски огън".

Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система. Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди - разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците.

Няма да коментирам и опитите да бъда служебно елиминирана с несъстоятелни "правни" аргументи. Те са абсурдни за всеки юрист. Дала съм обет, че ще работя за гражданите! И ще продължа да го правя занапред, независимо от позицията, която заемам. Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки. Оттеглям се от "състезанието" за президентските избори с признателност за подкрепата и доверието ви!? Нашата обща мисия е да променим България в интерес на хората. Ще го направим! Заедно! Можете да разчитате на мен. Желая успех в предстоящия важен за България избор!

С уважение: Мая Манолова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8048

3

ЧБ

16.08 2016 в 14:37

Можеше и по по-елегантен начин. Тонът й показва обида, че не е зачетена амбицията й. А пред Бога обетът, че ще работи за хората, би трябвало да означава да си остане омбудсман, а не предварително да се съгласява да бъде нечия кандидатура за президент, чиито правомощия са скопени.

9507

1

Секси е, трябва да се снима във филми за възрастни. :D