Мая Манолова: Няма да разрешим връщане на дянковщината и цветановщината

OFFNews 29 октомври 2014 в 08:56 4856 13

"Избирателите ни дадоха с 39 народни представители мястото на опозиция. Приемаме тази роля и смятаме да я реализираме съвестно и отговорно, да внасяме законопроекти. Няма да разрушаваме държавата, както правеше опозицията в предния парламент. Не очаквайте да подкрепяме решения, които да ощетяват хората, нито да позволим да се върне дянковщината и цветановщината." Това заяви Мая Манолова (БСП) в интервю за bTV тази сутрин.

Тя бе категорична, че БСП "няма как да се прегърне с една дясна партия" и да управлява с ГЕРБ и все пак бе категорична, че правителство трябва да има и че именно съставянето му показва отговорно поведение.

"Бойко Борисов да сформира правителство - без значение дали коалиционно или не - и да се заеме с решаването на важните за хората проблеми, това е отговорността му", заяви Манолова.

Най-лошият вариант, смята Манолова, е провеждането на предсрочни избори, които биха ни вкарали в спирала на несигурност и нестабилност.

Манолова бе категорична, че в БСП няма да допуснат орязване на социални права и че ако има такива мерки, "първите по-сериозни протести могат да се окажат фатални за едно неясно управление".

Манолова коментира и казуса "Бат' Сали", избран от родния й град Кюстендил. Изборът на Александър Методиев от ДПС именно от Кюстендил предизвика протести и искания за промяна на метода на разпределение на мандатите.

"Проблемът не е в метода на разпределение на мандатите. Няма метод, който да може да разпредели пропорционално и абсолютно справедливо мандатите на 8 партии в 31 многомандатни района", бе категорична Манолова. Тя заяви още, че методиките, използвани досега, при предишни избори, дават още по-големи изкривявания.

Тя коментира и проблемите в БСП.

"Хората очакват нови, други лица, много сериозни промени от най-ниското до най-високото ниво. Председателят нна партията има пълната ми подкрепа, ако реши да ги предприеме. Необходима е генерална промяна в партията", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!