ГЕРБ искат детектор на лъжата за депутати

OFFNews 29 април 2014 в 14:48 5164 3

Красимир Велчев

Снимка БГНЕС, Архив

Детектор за лъжата за някои депутати, поискаха от парламентарната група на ГЕРБ в своя декларация в пленарната зала.

Декларацията бе прочетена от зам.-председателя на ПГ ГЕРБ Красимир Вълчев. Повод за идеята на ГЕРБ стана искане, което министърът на културата Петър Стоянович е отправил към Министерски съвет. Стоянович е настоял да бъде упълномощен да сключи споразумение с Индустриален парк София – настоящ собственик на летището в Божурище, за построяване на музей на авиацията. Това споразумение на практика признава, че летището не е паметник на културата и парцелът може да бъде застроен.

От ГЕРБ негодуват, защото кабинетът е взел решението си, без да изчака крайното становище на временната анкетна комисия към парламента, която в момента разследва сделките около летището в Божурище.

Красимир Вълчев подчерта, че становището на ресорната комисия е готово, но „от три месеца стои на бюрото на председателя на Народното събрание“.

„Този, бих казал, продажен министър си позволява да иска от МС и преди решението на Народното събрание той да сключва някакви споразумения. Много се съмнявам, че прави това с чиста съвест. Дали този министър е толкова велик, по-добър от проф. Стефан Данаилов, от акад. Вежди Рашидов, които направиха всичко възможно, за да спасят това летище“, попита риторично зам.-председателят на ПГ ГЕРБ.

Красимир Вълчев изрази готовност да се яви пред детектор на лъжата заради твърденията, че защитава каузата „Божурище“, мотивиран от личен интерес. Той обаче настоя същото да направят и членовете на анкетната комисия по случая.

„Аз изразявам готовност да се явя на детектор на лъжата, на който да ми бъдат задавани всякакви въпроси за Божурище. Нека обаче осемте членове на комисията също да се явят пред този детектор на лъжата и всеки да отговори само на един въпрос – упражняван ли е натиск върху него за взимане на решения при работата в комисията“, призова Велчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!