Лиляна Павлова: Новината е, че няма да има актуализация на бюджета

Нели Чолашка 09 юли 2014 в 18:26 4676 6

Лиляна Павлова

Това, което стана ясно днес след Министерския съвет е, че за момента няма да се актуализира бюджета на НЗОК и ще се мислят други възможности за подпомагане на касата и здравеопазването.

Това обяви в интелвю за bTV Лиляна Павлова от ГЕРБ, бивш министър на регионалното развитие.

Сред решенията на Министерския съвет от днес няма за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на държавния бюджет.

Допълнителни минимум 250 млн. лв. за НЗОК вчера обеща на лекарите и Надзора на касата Мая Манолова от БСП. Вчера се говореше за неизбежна актуализация на бюджета на НЗОК за тази година и заради него и на държавния бюджет. 

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненадващо намеси и спасяването на КТБ в ревизията на бюджета.

"Те не искат да направят тази актуализация преди изборите, защото ще лъснат всичките им лъжи и дупката в бюджета, която вече е над 1 милиард лева. Те искат да си тръгнат на хартия с едни добри показатели, а с дупката в бюджета и кризата в икономиката след това да се справя служебното и което и да е след него редовно правителство", коментира Павлова.

Междувременно от НЗОК съобщиха, че утре - 10 юли, ще има извънредно заседание на Надзорния съвет на касата във връзка с писмо от здравния министър Таня Андреева, която е поискала от тях "в спешен порядък" да представят пакет от мерки за контрол на разходите и финансовото стабилизиране на здравноосигурителната система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови