Кутев: Не знам какво точно е свършила Кристалина Георгиева

OFFNews 24 юли 2014 в 11:23 18186 14

Антон Кутев

"Няма достатъчно основания да подкрепим Кристалина Георгиева, защото аз нямам достатъчна информация за това какво е свършила."

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът на "Коалиция за България" Антон Кутев. По-рано днес, на влизане в Народното събрание, лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че Кристалина Георгиева е естeственият избор за кандидат-еврокомисар.

Според Кутев обаче плюсовете на Кристалина Георгиева не са така очевидни, защото не е ясно какво точно е свършила тя в годините си като еврокомисар. Депутатът на левицата изтъкна още, че номинацията за еврокомисар ще бъде в правомощията на служебния кабинет и в тази връзка няма голяма значение какво смята БСП по въпроса.

Междувременно зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цецка Цачева обяви, че партията й не води преговори с никой от управляващите за номинация на следващия еврокомисар. Председателят на 41-ото Народно събрание коментира, че Кристалина Георгиева е доказала, че работи успешно в европейските институции и би била добра номинация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!