Местан твърдо се застъпи за Кристалина Георгиева

ОFFNews 24 юли 2014 в 09:20 5981 4

Лютви Местан
Лютви Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан подкрепи твърдо кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар заради шансовете й за престижния пост на външен министър на ЕС.

"Имаме някакви шансове, подсказани и от важни външни фактори, че България може да реализира позиция на върховен представител по външната политика на ЕС и понеже този въпрос има пряко отношение към г-жа Кристалина Георгиева и предвид заявената позиция на г-н Орешарски, че България подкрепя кандидатурата й за тази позиция, смятам, че не беше редно да се вземе каквото и да е друго решение, докато няма отговор на въпроса кой ще е на тази позиция. Докато има шанс за това, всички трябва да направим необходимото то да се случи", посочи Местан на влизане в парламента тази сутрин.

Запитан дали Делян Пеевски ще бъде в листите за следващия парламент, Местан отговори, че това е въпрос на номинации и той не би ги коментирал до крайния срок - 15 август. "Аз няма да се намесвам и да подсказвам на местните структури кого и как да номинират", заяви председателят на ДПС.

Очаквам днес да гласуваме оставката и бързи консултации при държавния глава. Очаквам днес всички лидери на политически сили да заявят, че няма да реализират мандати, т.е. светкавично връщане на мандата в един и същи ден, коментира още Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови