Курумбашев: Интересно ми е кои 239 ще предложи за депутати Слави Трифонов

Светослав Метанов 15 ноември 2016 в 09:53 15022 1

Ако някой си помисли, че от победата на ген. Румен Радев следва победа на БСП, ще бъде заблуден. Това заяви Петър Курумбашев, който става евродепутат на мястото на избраната за вицепрезидент Илияна Йотова.

Би било доста елементарно да се екстраполират тези резултати върху директни партийни резултати. Нашите опоненти през цялото време искаха да кажат, че това са директни партийни резултати. Ние през цялото време твърдяхме, че това са мажоритарни избори и те са мажоритарни избори, обясни Курумбашев по БНТ. 

Очевидно пред Румен Радев има големи очаквания. Очевидно на него му предстои да бъде най-популярният български политик. Аз се надявам и тези, които не са гласували на изборите, и тези които не са гласували за него ще застанат зад него като президент на държавата, защото имаме остра нужда от обединителни фигури, от обединителни институции. Българските граждани престанаха да вярват в базови институции.  

Борисов, преди да се обади на Юнкер за българския еврокомисар, трябва да се обади на Корнелия Нинова, на Мустафа Карадайъ, на Реформаторския блок - не знам на кого, защото там са много лидери, но на някой, естествено на сегашния президент Росен Плевнелиев и на бъдещия Румен Радев, и първо да се разберем тук, 

На въпрос ще направи ли бившият му колега Слави Трифонов политически проект, Курумбашев заяви, че не иска да се превръща в негов говорител. „Очевидно с този референдум той натрупа една енергия, която рано или късно ще намери своя политически излаз. Ще ми е интересно, ако се приеме мажоритарната система, как ще изглеждат 240-те депутати, предложени от Слави. Той ще е първият, но кои ще са останалите 239?”, попита той. Много е лесно да казваш, че искаш да определяш правилата на играта, но е много трудно да участваш в тази игра, коментира още Курумбашев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

1

Лопе де Вега

15.11 2016 в 10:58

Е, на мен не ми е интересно. Винаги ще се намерят мераклии за топло кресло в Народното събрание. Примерно 200 от тях ще си седят кротко четири години, гласувайки когато им кажат и каквото им наредят, останалите ще се опитват да вършат велики дела, до крайната победа над многострадална България!

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!