Кунева: Номинацията на Плевнелиев за втори мандат е тежка политическа интрига

OFFNews 14 май 2016 в 11:48 7096 5

Меглена Кунева

Снимка БГНЕС

Меглена Кунева

Председателят на ДБГ, част от Реформаторския блок, Меглена Кунева определи като "тежка политическа интрига" и като тежък удар върху РБ предложението на лидера на ДСБ Радан Кънев за подкрепа на евентуална кандидатура за втори мандат на президента Росен Плевнелиев, съобщи БГНЕС.

Вицепремиерът и министър на образованието Кунева, която е в Русе за учредяването на младежка структура на Движение България на гражданите, изрази дълбокото си неразбиране защо се прави подобно изказване, без това да отговаря на "политическите и човешките" правила.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев призова за подкрепа на Плевнелиев след заседание на партията вчера.

Плевнелиев реагира веднага и на официалния сайт на президентската институция бе публикувано следното съобщение:

"Президентът Росен Плевнелиев е в последната година на един динамичен и пълноценен мандат. Той спечели изборите като кандидат на Политическа партия ГЕРБ. Държавният глава е поел ангажимент пред българския народ, че ще оповести своето решение дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни. Дотогава всяко твърдение отразява само позицията на своите автори, но не и тази на държавния глава. Разпространеното днес изявление на ръководството на една политическа партия не е съгласувано с него.

Президентът Плевнелиев от първия си ден в политиката е бил последователен гарант на евроатлантическата ориентация на България и това ще остане така и в бъдеще."

Президентските избори ще се проведат тази есен. Все още нито една от парламентарно представените партии не е обявила официално кандидатурата си за нов държавен глава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

5

ultra-73

14.05 2016 в 14:13

Тежка политическа интрига разиграва с това свое изявление, именно др. Кунева-Пръмова, защото предложението на ДСБ е именно и само такова - предложение, за явяване на Плевнелиев като НЕЗАВИСИМ, а не номинация!!!!

12881

3

Иван55

14.05 2016 в 13:09

Рискувам да ритна кошера :)

"Интригата, която пусна Румен Петков е, че Бойко Борисов смята да се кандидатира за президент, тъй като вече нямал ресурс да е министър-председател.

По сходен начин прозвуча и предположение на Радан Кънев, изказано в петък сутринта пред "България от еър" - че мотивът на министър-председателя да не предложи вицето си Томислав Дончев за социален министър е този, че го подготвя за премиер, в случай че Борисов стане президент.

Към момента изглежда, че тези коментари целят по-скоро да катализират напрежението вътре в ГЕРБ по оста Борисов – Цветанов, отколкото да отразяват реалното положение на нещата."
/Медиапул/

14469

2

случайно прочетох

14.05 2016 в 12:33

Предложението на ДСБ да припознае Плевнелиев за свой кандидат за президент е точно премерен политически ход и ме радва.
Единствената грешка на Плевнелиев, според мен, е че се забърка с герб и ББ, ЦЦ и компания.
А Куневица е едно политическо недоразумение и е крайно време да си остане в къщи и да плете чорапи например.