В подкрепата на ДСБ Плевнелиев видя интрига на Костов и Първанов

OFFNews 13 май 2016 в 17:26 9691 12

Няма нищо вярно в новината, че ДСБ ще ме подкрепи и издигне за втори мандат. Това заяви пред "24 часа" президентът Росен Плевнелиев.

Коментарът на Плевнелиев е по повод изявлението малко по-рано днес на лидера на ДСБ Радан Кънев, според което партията призовава президента да се кандидатира за нов мандат като независим кандидат и предлага всички десни, реформаторски и проевропейски партии да го подкрепят. 

Плевнелиев подчерта, че поведението на ДСБ е недостойно и вижда в дъното на това "старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов".

Малко след това от прессектретариата на държавния глава изпратиха съобщение, от което става ясно, че Плевнелиев ще обяви в края на юни дали ще се кандидатира за втори мандат. 

Ето какво посочиха оттам:

Президентът Росен Плевнелиев е в последната година на един динамичен и пълноценен мандат. Той спечели изборите като кандидат на Политическа партия ГЕРБ. Държавният глава е поел ангажимент пред българския народ, че ще оповести своето решение дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни. Дотогава всяко твърдение отразява само позицията на своите автори, но не и тази на държавния глава. Разпространеното днес изявление на ръководството на една политическа партия не е съгласувано с него.

Президентът Плевнелиев от първия си ден в политиката е бил последователен гарант на евроатлантическата ориентация на България и това ще остане така и за в бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

15

Blagodatka Dushanova

14.05 2016 в 09:57

Професоре,бай ганю балкански,преди да изпростявате с обиди срещу Радан Кънев прочетете внимателно!Той казва,че още не са разговаряли с Плевнелиев,но биха го подкрепили ,ако евентуално реши да се кандидатира за независим кандидат!Но вие веднага ,като клакьорите на ДС-били незнам какви си...Но и Плевнелиев този път побърза да оплюе по номерата на слугинажите на ДС!След такова изявление вече не е сигурно дали някой от електората на десните ще го подкрепи,дори да се кандидатира за 2 мандат...Десните хора не са кукли на конци и винаги имат собствено мнение и не са просто изпълнители като гербарите например.Гербарите ,ако се срине техният главатар направо ще се разпилеят като пилци!И цв.цв. няма да ги събере...

12881

13

Иван55

13.05 2016 в 20:28

"веднага включи Костов и Гоце - две в едно"

Съгласен, Лопе де Вега, повече са. Тези от режисирания преход. :)

29216

11

Лопе де Вега

13.05 2016 в 20:07

Иванчо 55, това не е номиниране, както му викате вие, американците. Това дори не е предложение, както се казва на български. Това е ПРИЗИВ, призоваване, желание, кандърдисване и т.н. Ако ще - добре, ако не - още по-добре. Ама пухльо се изплаши да не го вземат за канарче и веднага включи Костов и Гоце - две в едно. Абе пухльо, кога видя тия двамата в завера, бе, келешче вчерашно. Бързо забрави, че боко те направи човек и се взе ама много насериозно.
Да си дойдем на думата. Иванчо, мойто момче, когато се създаде некъв инициативен комитет и той земе да "номинира" някого, тогава да ни обясниш онова за съгласието. Бива ли?

Поздрав!

12881

10

Иван55

13.05 2016 в 19:34

"ДСБ призова Р. Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат като независим кандидат"

Независим кандидат се номинира от инициативен комитет СЛЕД КАТО ПОЛУЧИ СЪГЛАСИЕТО НА НОМИНИРАНИЯ.

Дори няма да коментирам написаното от 24 часа, мълниеносно разпространено от другите.

Повече подробности може да ви даде Йовчев...

10564

9

ultra-73

13.05 2016 в 19:25

"ДСБ призова Р. Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат като независим кандидат" - нищо повече! А ако той не иска подкрепа от десните, тогава не знам на кого би могъл да разчита, изявлението е меко казано прибързано и некоректно към политическа сила, която е изразила уважение към него!

77927

7

El Commandante

13.05 2016 в 18:40

Тва вече дори не е смешно...