Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кунева: АБВ прикриват действията си зад отсъствието на Делчев

OFFNews 08 юли 2015 в 17:22 3030 2

Снимка БГНЕС, Архив

Вицепремиерът Меглена Кунева

Реформаторският блок до този момент в управлението винаги е демонстрирал отговорно партньорско поведение, включително и към колегите си от АБВ. Категорично и недвусмислено настояваме за същото. Казали сме повече от ясно, че за нас съдебната реформа и борбата с корупцията са абсолютен приоритет и очакваме АБВ да си спазят ангажимента и да ги подкрепят.

Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева по повод решението на АБВ да не подкрепят промените в Конституцията.

Тя посочи, че Блокът, въпреки резервите си към предлаганите реформи в пенсионната система и социалното осигуряване е осигурил своята подкрепа и очаква реципрочно поведение от АБВ.

Кунева припомни, че съдебната реформа и борбата с корупцията са записани в управленската програма на кабинета и няма оправдание за АБВ, които са част от управлението, да се измъкват. "Това е необяснимо поведение на партньори, когато искаме сериозно отношение към държавата", категорична беше тя.

"Още по-малко малко да приема опитите им да прикриват действията си зад отсъствието на депутата от РБ Димитър Делчев", каза още тя.

Кунева беше категорична, че Делчев е вносител на промените, позицията му „за“ е ясна и е била писмено заявена. Тя подчерта, че той е бил командирован от председателя на парламента като официален представител на българската държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews