Кунева за промените в Конституцията: Никой не може да се държи като Ципрас

OFFNews 08 юли 2015 в 14:27 3189 9

Никой не може да се държи като Ципрас. Така вицепремиерът Меглена Кунева коментира вчерашния провал на промените в Конституцията, които не бяха приети на първо четене в правната комисия при парламента. Въпреки заявената политическа подкрепа за стратегията за съдебна реформа, част от която са и промените, вчера не достигнаха гласове за прокарването ѝ. Очакванията са те да минат на първо четене в пленарна зала.

Не можеш да напуснеш масата на преговорите и ще преговаряме дотогава, докато имаме резултат, категорична е Кунева. Тя припомни, че има подписано коалиционно споразумение, което гарантира мнозинство.

Аз не разбирам защо не подкрепят предложенията, след като подкрепиха Стратегията за съдебна реформа. Мисля, че трябва с по-малко предрасъдъци и с повече готовност за диалог да се намери решение. Никога не е добра идея да напуснеш преговорите. И го виждаме с това, с което се случи в Гърция. Нищо не може да те извини, включително и един референдум, каза Кунева.

Тя е категорична, че съдебната реформа и върховенството на закона минават през посочените промени, които основно касаят разделянето на ВСС на две колегии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!