Кунева за промените в Конституцията: Никой не може да се държи като Ципрас

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2015 в 14:27 2530 9

Никой не може да се държи като Ципрас. Така вицепремиерът Меглена Кунева коментира вчерашния провал на промените в Конституцията, които не бяха приети на първо четене в правната комисия при парламента. Въпреки заявената политическа подкрепа за стратегията за съдебна реформа, част от която са и промените, вчера не достигнаха гласове за прокарването ѝ. Очакванията са те да минат на първо четене в пленарна зала.

Не можеш да напуснеш масата на преговорите и ще преговаряме дотогава, докато имаме резултат, категорична е Кунева. Тя припомни, че има подписано коалиционно споразумение, което гарантира мнозинство.

Аз не разбирам защо не подкрепят предложенията, след като подкрепиха Стратегията за съдебна реформа. Мисля, че трябва с по-малко предрасъдъци и с повече готовност за диалог да се намери решение. Никога не е добра идея да напуснеш преговорите. И го виждаме с това, с което се случи в Гърция. Нищо не може да те извини, включително и един референдум, каза Кунева.

Тя е категорична, че съдебната реформа и върховенството на закона минават през посочените промени, които основно касаят разделянето на ВСС на две колегии.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.07 2015 в 07:58

Най-големия боклук е Кунева.Есента на изборите ще лъсне истинското влияние на мижавата и партийка.А това педалче Делчев е син на тъпкача на Кунева.

08.07 2015 в 19:23

защото не всички са такива подлоги като вас, госпожо Кунева

08.07 2015 в 16:55

Ало, ОФФнюз, защо взехте да ми триете коментарчетата, какво става със свободата на словото?

Коментар №1 беше: "Кукувица кука, на зелена бука...". Кой ли я слуша тази?"

08.07 2015 в 16:29

Защо не може да се държи като Ципрас? Може би защото няма политик от управляващото мнозинство, който да има българско самосъзнание, който да гледа народа да е добре, а не да го командват САЩ, ЕС и други тъмни субекти

08.07 2015 в 15:40

И къде избяга Мадафакис - вомразните капиталистически САЩ, хахаха!

08.07 2015 в 15:33

И кво ви грее Ципрас, бе, балкански цигани? Неговото е "на гол г*з - чифте пищови", пък и комунистът най-обича да се разпорежда с чужди пари...

08.07 2015 в 15:05

Така е Кунева. От нашите управляващи никой не защитава националните интереси като Ципрас, никой не държи за народа като Ципрас, никой не се поддава на чужд натиск като Ципрас. Вие всички сте подлоги, продажници и фарисеи

08.07 2015 в 14:45

На калпавите български политици Ципрас им пречи. Или Путин.
Преговори дотогава, докато има резултат ?! Като преговорите за влизане в ЕС - йес, йес, хиляди пъти йес. И виждаме резултатът днес - да бъдем пример за бедност. Преговорите задължително се напускат, когато няма перспектива да договаряне, или изходните условия при започването им са сбъркани. Добре, че гърците си нямат преговарящи като Куневица, а Ципрас и Варуфакис. И докато ги имат, пак ние умело преговарящите, ще бъдем пример за най-голяма бедност в цяла Европа.

08.07 2015 в 14:39

Защото повечето са мръсни ретроградни комунисти, Кукувице.