Красимир Велчев: Парите в частните пенсионни фондове са обезценени

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2015 в 19:34 4267 12

Красимир Велчев

Парите в частните пенсионни фондове са по-малко от натрупаната инфлация и парите в тях са на практика обезценени.

Това заяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

В един от частните пенсионни фондове от тези пари са похарчени 6 млн. лева за заплати, толкова са дадени и за реклама и консултации, затова резултатите за вложителите за втора пенсия са толкова лоши, коментира Велчев.

В същия частен пенсионен фонд като печалба са останали 11 млн. лева, които са раздадени като дивиденти на служителите във фонда – два пъти повече от заплатите им, каза още Велчев.

По думите му в частните пенсионни фондове пари изтичат и към членовете на управителните съвети, така че хората, които се осигуряват за втора пенсия остават трохи.

Ако някой от тези фондове фалира, хората, загубили парите си, ще ни питат защо не сме въвели промени, за да имат право на избор, категоричен е зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2015 в 09:22

Номерата на държавниците. В НОИ имат голяма дупка за запълване и внезапно докараха от въздуха някакви стъкмистики с които да опитат да си извинят нелепият опит за кражба. Във фондовете хората имат спестени пари, отидат ли въпросните пари в НОИ, пишете ги заминали.

08.01 2015 в 00:41

Еми крайно време е всичко да се национализира. Всички да сме на държавна работа и каквото се открадне да отива при Герб.

08.01 2015 в 00:35

Абсолютно и крайно некомпетентно изказване на Велчев. Оказва се, че финансовата неграмотност отдавана е проправила път и в парламента!

Истина е, че има фондове, които се управляват лошо. Истина е, че и КФН не е особено компетентна институция.

Трябва да има още грешки като КТБ, за да се научим!

07.01 2015 в 23:40

Комунистите от Първа Частна Банкянска са още по-алчни от комунистите от БКП/БСП.

Изобщо единствената мисъл на всеки комунист е как да трупа повече пари и материални блага за сметка на простия народ.

То затова комунизма фалира навсякъде по света. Обаче в България продължават да управляват редувайки се на власт все бивши комунисти.

07.01 2015 в 21:52

аха, замириса ... "дайте ги на нас, за да не ги яде инфлацията!" :)
ей, няма да се откажат, докато не ги докопат - няма спиране, няма умора! а и коя ли власт ще остави току така едни готови пари, без които единствено се чуди откъде да я подхване. а прибара ли ги - ще падне едно мазанеееее, за което и БСП не са си мечтали. "кой плаче, Вие ли ? ето Ви и на Вас, кой проплака оттам - Вие ли ? не плачете - ето ви!".
пари за миньори, но не и за индустрия, пари за болници, но не и за здраве, пари за всичко, но не и за реформи ... а като свършат парите ? дотогава някой вече може и да не се нуждае от партия, след като властта му е на масата.
ей, Горанов, явно малко те е учил батко ти Симеон ... или ти дотам ти е моженето да учиш !

07.01 2015 в 21:47

то и боко фрънкаше колко несигурна банка била ктб-то...
сценария е отработен.

07.01 2015 в 21:26

Тези тъпаци от герб целенасочено рушат системата. Най-вероятно са се разбрали с доган да разделят парите.

07.01 2015 в 20:45

"Ако някой от тези фондове фалира, хората, загубили парите си, ще ни питат"....
Май няма да питат, а направо ще си искат. Не Ли?
Все пак "вие" "Ни" накарахте "доброзорно" да си изберем "втори стълб".
Не знам КАК. Обаче в петък вечерта, без обсъждане/консултации и най важното детайлен анализ обясняващ ефекта, Не-Бива да се приема наредба/закон или подзаконов "Акт". Особенно когато касае толкова важна тема.
Става въпрос за "Доверие", и "вие" го губите (ако вУбще е останало такова).

07.01 2015 в 20:40

"Парите в частните пенсионни фондове са по-малко от натрупаната инфлация..."?!?

Сядай си Краси - слаб 2!

07.01 2015 в 20:26

Е, как хора на такова ниво могат да управляват държавата? Такова чак малоумие да кажеш, че се плащат дивиденти на служителите ми идва много. И какво като са похарчени 6 млн.лв. за заплати бе умнико? - за колко хора са тези заплати, ми това са работни места бе Гербер, нали трябва да се радвате като хората работят и получават заплати, или искате хората да работят без заплати, за да можете после покровителствено да ги тупате по рамото и да се правите, че им помагате, защото на вас не ви изнася хората в България да получават достойни заплати защото са независими нали и не ви се вързват на глупостите.