Красимир Стефанов уведомил Бойко с SMS, че напуска групата

Елица Мартинова 17 февруари 2014 в 15:27 9526 23

Красимир Стефанов

Снимка БГНЕС

Бившият данъчен номер едно и депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов е уведомил с SMS лидера си Бойко Борисов, че напуска Парламентарната група.

Пред "Фокус" той обясни, че няма конфликт с ръководството на партията.

"Днес, след като споделих заявлението в парламента, му пуснах есемес (на Борисов, бел. ред.), с който го уведомих, че напускам парламентарната група. Той ми върна съобщение, с което ми пожела успех", каза Стефанов. 

Напускането си Стефанов аргументира с това, че иска да гласува по съвест. Той заяви, че би подкрепил отпадането на забраната за пушене в обществени места. По този въпрос парламентарната група на ГЕРБ беше против.

„Ставам независим депутат, за да започне най-накрая нещо да зависи от мен в този парламент, тъй като съм разочарован от начина, по който той функционира и работи. В него аз виждам само празни приказки и политически нападки и не виждам никакво експертно отношение по проектите. Мога да кажа, че не повече от 10 души общо в парламента определят дневния ред на това Народно събрание, начина, по който ще се държат парламентарните групи, начина, по който ще говорят, и начина, по който ще гласуват, обясни той. Смятам, че като стана независим народен представител, ще мога сам да си взимам решенията, по кои законопроекти какво отношение да взимам и как да гласувам по собствени убеждение и съвест, каза Стефанов.

Общинската структура на ГЕРБ в Харманли, откъдето бе избран отцепникът, изпрати декларация, в която осъди решението му да напусне ПГ ГЕРБ.

Структурата на ГЕРБ осъжда "остро" решението на Стефанов да напусне ПГ ГЕРБ, но да остане в парламента като независим депутат, се казва в декларацията на ГЕРБ-Харманли.

"Ние го подкрепихме и застанахме зад него като част от отбора на ГЕРБ, а не като независим кандидат. Сега се чувстваме предадени, защото с този акт г-н Стефанов подмени нашия вот, не оцени усилията, които положихме за това той да бъде народен представител в 42-ото Народно събрание и "нещо да зависи" от него", пишат още от общинската структура.

От там се възмущават от коментара, който Стефанов даде пред "Фокус", след като напусна ПГ ГЕРБ. Пред агенцията той заяви, че се надява, след като вече е независим депутат, "нещо да зависи от него. Стефанов обаче посочва, че не е напуснал заради разногласия с ръководството на ПГ ГЕРБ - обяснение, което дадоха другите двама отцепници Георги Марков и Светлин Танчев.

ГЕРБ-Харманли настоява Красимир Стефанов да напусне парламента.

"Ние не сме против правото на всеки да защитава позициите си и да ги отстоява. Именно затова призоваваме Красимир Стефанов да запази достойнството си като напусне парламента", пишат в декларацията си ГЕРБ-Харманли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!