Коцева се брани с Шекспир: И твърд като лед, и чист като сняг - ще те стигне клеветата

OFFNews 26 април 2016 в 19:19 3778 5

Снимка Нова телевизия

Бих перифразирала проклятието на датския принц: И да си твърд като лед, и да си чист като сняг - ще те стигне клеветата. Имах и друг вариант - манастирът. Цитирам Шекспир, но знаете ли, има много важни неща, които трябва да се случат. Има тежки реформи. Затова в обществото ни трябва да има спокойствие и вяра в това, че законодателите са хората, които ще свършат тези промени.

Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ в оставка Ирена Коцева. Скандалът с обществената поръчка за спирки в столицата, спечелена от съпруга на Коцева, коства постовете на зам.-кмета по транспорта Любомир Христов и цялото ръководство на Центъра за градска мобилност. Миналата седмица Коцева подаде оставка като депутат след настояване на Борисов, но шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че "има други мотиви зад това, което се случва, трябва да стоим зад честните хора."

Няма конфликт на интереси и няма вина. Има три обстоятелства: аз съм депутат от ГЕРБ, моят съпруг работи и двамата имаме семейни приятели. Тези три обстоятелства, облечени по един определен начин, създадоха обществени подозрения - изключително сериозни, каза днес Коцева.

Преди малко хората, които ме гримираха (преди влизането в студиото - б.р.), ме питаха: "Вие сте депутат, не можахте ли да измислите нещо?". Винаги съм си мислила, че може би има и друг вариант - да, може би и в момента, в който станах депутат, мъжът ми, той трябва да продължи да работи, може би трябваше да прехвърли фирмата си на седмия си братовчед. Имотите си също. Да скрием някъде средствата, които честно до този момент сме изкарвали, в някаква банка или офшорна сметка, да се крием с приятелите си. Обичайно хората могат да правят така, но всички хора, които ме познават в моя малък град, знаят, че моят живот и преди, и с влизането ми в политиката е бил много показен, много видим за всички останали, много прозрачен. Така че аз държа да бъде направена такава проверка. Държа, защото никой няма право да пуска в публичното пространство обвинения, които не са доказани, каза още депутатът в оставка.

Коцева е категорична, че ще остане лидер на ГЕРБ в Самоков и никой в местната структура не иска оставката ѝ.

Искам категорично да заявя, че аз получих изключителна подкрепа от парламентарната група на ГЕРБ, добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

5

мнение от IP

27.04 2016 в 11:35

Сега пък обидени сме. Просто не може като си депутат и приятел ти е шефа на транспорта в общината, работещият съпруг да спечели ТОЧНО поръчка за спирки. Тука употребата на термина "клевета" няма място.

12586

4

ramones79

27.04 2016 в 03:53

тая лелюна дали осъзнава колко е проста и колко е нагла?

26179

3

ELPIDA

26.04 2016 в 22:03

Госпожата,след като е наясно,че е публична личност и член на водеща политическа партия,би трябвало да прояви разум и да въздейства на съпруга си да не участва в "спечелването" на обществената поръчка!
Какво се е разхленчила и в какво иска да ни убеди ?!
Да не сме троскота в двора на баба й!