Quantcast

Костов вижда много неврополитика и поява на невродесница у нас

ОFFNews Последна промяна на 08 февруари 2014 в 18:58 7163 38

Иван Костов
Иван Костов

„Мен ме плаши понятието неврополитика, което изработиха тук на Западните Балкани. Неврополитиката е истерична, неуравновесена, политика с използване на най-крайни болшевишки прийоми. Аз виждам много неврополитика в България, и, за съжаление, поява на невродесница. Като че ли започва да обхваща някои хора в дясно. Това е много грозно явление. Не могат да бъдат десни болшевики.”

Това заяви в интервю за "Дарик" бившият премиер Иван Костов.

В коментар на политическата обстановка в страната, той добави, че АБВ е резултатът от "крайно нестабилната констелация, която имаше досега. Нестабилна констелация, опряна на гласовете на „Атака”, невъзможност на БСП и ДПС да имат мнозинство, ключовата роля, която „Атака” заема и може с гласовете на ГЕР., коментира още той в „Седмицата”.

Иван Костов се обяви за референдум за изборното законодателство, но предупреди, че въпросите, които предлага президентът Росен Плевнелиев, не са добри. Според Костов при мощното корпоративно влияние у нас въвеждането на мажоритарна изборна система например би имало ефекта на гасене на огън с бензин. От задължителното гласуване пък според него биха спечелили главно националистически формации.

Костов каза, че отдавна е радетел на електронното гласуване. Срещу аргумента на отрицателите на идеята - че така тайната на вота би се опорочила - той посочи: "Моля Ви се! Щом парите са защитени, нелепо е да се обяснява, че гласуването няма да е защитено."

Костов се съгласи с твърдението на правителството, че изплаща много по-добре от предходното връщането на ДДС. „Това е така, плати. Може би даде прекалено голям приоритет на тези разходи. Разплати, това е вярно. Това му позволи да не отиде към още по-голямо неизпълнение на общите приходи. Това, че правителството разплати част от висящите му задължения, че касата разплати болничните дългове и т.н., това позволи и фирмите да се разплатят с бюджета и не е чак толкова голямо, колкото можеше да се получи при една консервативна политика, неизпълнение”, коментира Костов.

„Най-тревожното е, че на този половин милиард по-малко приходи отговаря едно значително номинално неизпълнение на прогнозирания БВП”, каза още той.

Според Иван Костов здравеопазването и образованието са ключови за страната ни. Изследванията, направени от ръководената от него Лаборатория, показват, че ще продължи влошаването на демографската структура на страната ни и именно затова трябва да се вземат мерки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2014 в 14:53

Добър пример със словенския толар,Анализатор,но забравяш да уточниш,че там не чакаха да се срине финансовата им система и хиперинфлацията да съсипе народа.Едно уточнение.До миналата година три от източно-европейските държави не бяха приели лустрационен закон.България.Румъния и Словения.Румъния прие такъв закон.Останаха България и Словения.Дори и Грузия,която не е членка на европейският съюз прие строг,рестриктивен лустрационен закон.Да се върнем на Словения. Последния генерален секретар на Комунистическата партия на Словения е президент с два мандата. 1992 -2002 г.На 27.02.2013 г.дясно-центристкото правителство на Янез Янша подава оставка след обвинения в корупция/приликите с България са ОЧЕВИДНИ/и... лявоцентристката „Позитивна Словения“образува ''експертно''правителство за една година и ако се справи ''добре''/???/ще си управлява по живо,по здраво.Става въпрос за безпрецедентната финансова криза в Словения.За ''едни''банки и ''едни''пари от толарово време.Янша в момента е подсъдим,а в България ''захапаха''Цветанов,а Сидеров се чуди как да изкара панделка от задника си и формално да причисли Борисов към подсъдимите.Ето ти един сравнителен анализ,Анализатор,на две държави,които не са приели лустрационен закон.И за ''едни''шест милиарда евро,които отпътуваха в спешен порядък за Словения,за да балансират платежния баланс на банковия сектор и да минимизират толарианските щети заложени в икономическият модел на Словения.

09.02 2014 в 13:29

Докога тази черна станция ще замърсява ефира? След комунистите той е най-големия вредител в България. Няма ли кой да го премахне завинаги?

09.02 2014 в 11:08

А спомняте ли си как Костов подслушваше лекарите в Горна Оряховица и после им четеше сересетата в Народното събрание? След което адио Европа, здравствуй Путя? А трябва да си спомняте -- както и утре ще си спомните как Костов въведе мажоритарната система и досъсипа България.

09.02 2014 в 10:29

Очаквах по-категорична подкрепа на Реформаторския блок , Иване. Дали не им го дължиш като на хора, които събират остатъците на разпиляното дясно?

09.02 2014 в 09:15

Истината е, че ако не беше управлението на ОДС - 97-01, сега щяхме да сме при Украйна! Останалото са глупости!

09.02 2014 в 03:34

На 8 февруари 1990 г. е съставено първото правителство на БКП-БСП с премиер Андрей Луканов след падането на режима на Тодор Живков. В историята то е известно като „Лукановата зима”, но все по-голяма популярност вече добива определението „правителство на червените куфарчета”.
Това е най-кратко просъществувалият кабинет след демократичните промени – 10 месеца. Но ето какво констатира следващият премиер Димитър Попов, влизайки в Министерски съвет: „ Установихме, че от края на месец март 1990 г., когато излезе Указът за избори за Велико народно събрание, до първата половина на декември същата година от резерва на държавата са изчезнали 2, 150 млрд. валутни лева. Изпариха се яко дим. Това беше валутният резерв на България. Раздадени са от новия министър-председател Луканов. Като негов приемник в Министерски съвет, той не ми предаде никаква документация за липсата или наличието на тези 2, 150 млрд. валутни лева. Според Белчо Белчев, който беше тогава министър на финансите, средствата са извадени от сметките на МФ още преди 10 ноември 1989 година. С тях се е разпореждал лично Живков преди, но след смяната в ръководството на БКП Луканов е имал контрол над въпросните пари. Но те изчезнаха от джоба на държавата, и са раздадени под различни форми на днешните червени милионери.
След този ''ключов'' момент е безмислено да си пожелаем и да мечтаем за добро бъдеще на България.Нахвърляш много въпроси,но физически не мога да отговоря едновременно на десетина въпроса едновременно.Не мога да заема времето и търпението на момчетата от офф нюз.Зарови се във вестниците по това време/има ги в големите библиотеки/прехвърли всичко по 3 пъти за около месец и ще откриеш каквото търсиш.Поне ще си сигурен,че някои не ти е дал готови отговори.Както направих аз самия и не спирам да го правя до днес.Нали си Анализатор.Успех.

09.02 2014 в 02:49

Люберал, питаш: "Коя нормална държава с адекватно правителство ще го допусне заради СОБСТВЕНИЯТ си народ." Става въпрос за инвалидния стол, наречен валутен борд. Словения го направи в онези години. Върза финансовата си система с американския долар -даже нарекоха валутата си Толар. И избегнаха сътресенията, породени от факта, че големите им пари бяха останали в ръцете на бившите комунистически лидери. Младата словенска демократична държава се скри зад могъщото финасово рамо на Чичо Сам - опитите на тяхната бивша номенклатура за финасови манипулации се оказаха като лай на малки палета. Докато у нас големите пари бяха в задграничните дружества на ДС - с тях те най-напред купуваха и продаваха удобни политически марионетки. Първо ги вложиха в политици, а тези политици на свой ред създадоха законови условия тези пари да се умножат многократно - Костов беше политикът, който създаде най-благоприятни условия за капиталовложенията на ДС и бившата партийна номенклатура! Продаваше предприятията по "две за лев". Младите лондонски юпита, синчета на първите наши комунистически велможи, станаха удобни подставени лица - новите капиталисти. Е някои от тях заплатиха за самонадеяността си с живота си - easy come, easy goes( Изи кам, изи го)...

09.02 2014 в 02:26

Люберал, първата младост вече смътно си я спомням. Но помня как Първанов, заедно с Кольо Добрев взеха решение да сдадат властта на СДС. Защо я сдадоха ли? Защото знаеха, че я дават на Иван Костов! Ти запитал ли си се как Костов влезе в политиката на СДС? Как от зам. финансов министър на Луканов стана депутат от ВНС? Как и досега смъртта на титуляра-депутат, един пловдивски лекар, остана загадка, а на негово место във ВНС влезе Иван Костов. Информирай се и за сподвижниците му от онова време - може би с неудоволствие ще установиш, че макар че са силни имена, свързани със СДС, впоследствие се оказват спящи червени клетки. Точно от такива спящи клетки Костов е издигнат до лидерското място в СДС. За престоя му в Кременчуг - школата на ГРУ за главорези под благозвучното име "авиатори", както и за жена му, партиен секретар на най-големия тогава на Балканите металургичен комбинат Кремиковци, няма да говоря - това са факти, които говорят сами за себе си. За мен са по-важни делата му! Докато думите му са дясна фразеология, то делата му са срещу демокрацията и в полза на БСП. За периода, когато беше премиер има достатъчно красноречиви факти. Защо например подари нефтохима на Лукойл, при офертата на толкова сериозна и стабилна на световния пазар компания като Шел? Не само това! Преди да финализира сделката с Лукойл той разби плевенската Плама. С това поднесе на тепсия монополното позиция на Лукойл на българския пазар. Нормално лие за един демократ такова действие? Нима конкуренцията не е икономическа основа за демокрацията? Нима Костов не го знаеше това?
Или да вземем друг факт: Знаеш ли кои са основателите на неговата партия ДСБ? Влез в Софийска градска библиотека и поискай списъка на основателите на ДСБ. След това издири влиятелните софийски фамилии от комунистическо време. Ще установиш поразителни съвпадения!... За кръга Олимп, както и за далаверите му там нямаш ли информация? А за далаверите му при изчисляване на цената на тока в Марица Изток, чийто следи водят до една офшорка в щата Далавер(Делауеър) нямаш ли информация?
Има още много факти, за които с омерзение си спомням. Ще спра до тук и ще ти напомня библейската мъдрост: "По делата им ще ги познаете!" Не по думите! За мен Костов си остава на думи демократ, но на дело комунист! И то от най-опасните! Внедрените!

09.02 2014 в 01:45

... ТРОЛетарии от всички БОИ... аре бегайте... къш!

09.02 2014 в 01:36

... тревата на "истината" съм заапал, чичо мечооо...
... гъза ми пасе цеУ ден трева зеУена "отглади"... ооообаче Прозрех... той - не е Костов... ТоЙ Е....ТОЙ Е... ....МЕРИНДЖЕеееееЕЕЕееееееееЕЕЕЕЕеееееЕЕЕЕЕееееееЕЕЕЕееееЙ!