Костадинов отиде в Македония и ядоса Ковачевски: Политици като него не са желани тук

OFFNews 27 ноември 2022 в 08:05 6190 7

Костадинов в Македония

Снимка Фейсбук/Ruth Koleva

Костадинов в Македония

Вчера министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски осъди изказване на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на откриването на Българския културен център в Скопие в петък. Македонският премиер, обяви, че в думите на Костадинов е имало териториални претенции към югозападната ни съседка, предаде скопският телевизионен канал "Сител".

"Наистина е неуместно човек, който е дошъл на гости в тази страна, да се държи по този начин. Вчера отворихме български културен център, така, както подобава, с идването на министъра на културата, с нашия министър на културата, по същия начин, както казах, че ще отворим и македонски културен център в Благоевград, както имаме отворен и в София", заяви Ковачевски.

Той добави, че политици като Костадинов не са желани в Северна Македония и че министрите на културата и външните работи също осъждат поведението на лидера на "Възраждане". 

По думите на Ковачевски подобни прояви всяват нетърпимост между гражданите на двете страни само заради своя политически интерес. Според него Костадинов е дошъл в Македония, за да получи "някои дребни политически точки".

Костадин Костадинов коментира във Фейсбук своето пътуване до югозападната ни съседка: "Видях следите от куршумите по стените, табелата и прозорците на клуба. По клуба се е стреляло не за да се сплашва, а за да се убива. За щастие, жертви няма. Засега."

В публикацията си той подчертава, че правителството на Македония няма нищо общо с нападението на българския клуб и дава пример с осигуреният от македонското правителство ескорт на българската делегация. 

"Самият клуб в Охрид беше отцепен от около 50 униформени и цивилни полицаи. Всичко това показва само едно - правителството не контролира ситуацията и се безпокои да няма още провокации срещу България. Само че това далеч не значи, че се прави всичко необходимо да бъде разкрит, хванат и наказан извършителя", пише лидерът на "Възраждане". 

Костадинов обяви, че ще направи изслушване на македонските българи в Комисията за българите зад граница, която оглавява. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

8

Того

30.11 2022 в 05:20

Костя Копейкин и бандата му не са политици, а национални предатели, които работят срещу интересите на България, като защитават интересите на Русия.

345

6

Джендо Джедев

27.11 2022 в 19:26

Еврак,

То за такива гьонове като теб дори и псувните са любовен шепот, вас си ви знаем! :D

-240

4

редовно четящ

27.11 2022 в 16:35

Този плужек и у нас егнусен! Няма ли кой да го причака в тъмното и да му обясни някои работи!

14469

3

случайно прочетох

27.11 2022 в 15:04

Да бяхме пратили цирк Балкански, а не този аматьор!!!

925

2

ешо

27.11 2022 в 09:34

е явно купейкин и мекедонското вмро взимат пари от едно място и с една цел

345

1

Джендо Джедев

27.11 2022 в 08:09

Костя Копейкин и той работи "на ползу роду"... :D Където и да отиде ни намразват още повече. :D