Костадин Костадинов: Новините с невярно съдържание би следвало да бъдат ограничавани

Право на отговор на лидера на ''Възраждане'' и кандидат за президент

Костадин Костадинов 29 октомври 2021 в 18:39 3579 0

В интернет пространството се разпространява извадка от социалната мрежа фейсбук, която представлява колаж с невярна информация. Тя се разпространява активно по време на всяка предизборна надпревара и прави внушения, които показват липса на толерантност към чуждото мнение.

От сайта „OFFNews“ ме потърсиха преди няколко дни, за да коментирам този колаж с невярно съдържание. Аз направих своя коментар, който не беше интерпретиран точно и това е причината за настоящото право на отговор.

В сайта беше коректно отразено, че не съм автор на текста от този колаж и се възмущавам от фалшификата, той е направен и с профилна снимка, неотговаряща на реалната ми профилна снимка от този период. Категорично заявявам, че този колаж се разпространява от години в предизборно време и има за цел да ме компрометира.

Според мен не е правилно този колаж да бъде публикуван в „OFFNews“, след като на медията ѝ е известно, че той е с невярно съдържание. Новините с невярно съдържание би следвало да бъдат ограничавани, а не да бъдат предлагани на читателя, защото разпространявайки ги, на практика се разпространява една лъжа.

Неточно са предадени и думите ми в цитирания текст:

„Той обясни, че не е по принцип срещу ваксините, но сегашните имунизации според него стимулират разделението и не са никакви ваксини, а "имуностимуланти".“

Нека да е ясно, че категорично се противопоставям на така наречените ваксини за Ковид-19 и за мен те не са имуностимуланти, а „експериментални течности.“

Време е да спрат и спекулациите относно министъра на образованието, които се съдържат в следващия цитат:

„Тези писания са любопитни заради протестите срещу новите COVID мерки вчера с участието на партията, при които пострада просветният министър проф. Николай Денков. Самият Костадинов обяснява, че партията е организатор на недоводолството.“

Министърът не е пострадал и самото министерство потвърди това. Време е да се сложи край на спекулациите с тази случка. Да, министърът понесе народното недоволство от действията, които предприема, и хората вероятно са му казали какво мислят за решенията му. Ние от Възраждане считаме, че всички управляващи, които имат възможност да взимат решения, касаещи бъдещето на българския народ, на българските деца трябва да носят отговорност - лична, имуществена и дори наказателна. Така, когато знаят, че последиците от решенията им ще засегнат пряко тях самите, съм много сигурен, че ще вземат решения в полза на българските деца, на българските граждани и в съответствие с българския национален интерес. Убеден съм, че тогава ще могат да се придвижват спокойно по софийските улици пеш или с колело, както политиците в много европейски страни, а не с полицейски кордон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови