Костадин Ангелов: Оставка, Кацаров! Оставка, г-н 11 стотинки

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2021 в 20:00 3085 0

Бившият министър на здравеопазването и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов поиска оставката на служения здравен министър Стойчо Кацаров чрез публикация във Фейсбук. 

Причината е новата заповед на Кацаров за определяне на допълните възнаграждения от 1000 лева на спешните медици. 

По-рано от здравното министерство направиха уточнение, като според заповедта право на допълнителните пари имат медицински и немедицински персонал, които през месеца са имали пряк досег до пациент с доказан COVID-19

"Каква гавра! Какъв цинизъм! 11 стотинки! Толкова ще получи всеки спешен медик на минута, ако е работил с COVID-19 пациент. Тази “космическа” сума обаче не се полага на шофьора на линейката", пише Ангелов. Той допълва, че "грандиозните" 11 стотинки колегите му ще получават само в случай на доказан COVID-19 с PCR тест.

Ангелов добавя още:

"Още една храчка в лицата на спешните медици! Как, бе?! Как пациент, който се влошава през нощта например, ще докаже с PCR, че има COVID-19?! И как спешният екип ще докаже, че е помагал на болен с COVID-19?! Колегите от ЦСМП ще ходят с хронометри на работа, за да отчитат колко време са работили с пациенти, които имат SARS-CoV-2".

"Великата" мярка за "космическите" 11 стотинки влизала в сила със задна дата! От 1-ви юни! Толкова несправедливо! Толкова грозно! Толкова безочливо! Срам!!! Оставка, Кацаров! Оставка, г-н 11 стотинки!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови