Корпоративен вот - система хваща за кого си гласувал до 5 минути

OFFNews 27 септември 2015 в 11:40 9785 2

Има опити за уреждане на корпоративен вот в страната. Система, която хваща работниците до 5 минути за кого са гласували, е създадена в един регион, има сериозно присъствие на определени икономически структури. 

Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той разказа, че е бил на среща с колеги в региона, от които е научил за схемата. Всеки човек трябва да осигури още 10 свои познати, които да гласуват в същата поока, доълни Манолов. Той обаче уточни, че няма как да съобщи официално за къде и кого става дума, тъй като не разполага с доказателства, годни за съд. 

"Пазарът на труда в България се оголва драматично, демографията върви като катастрофа", коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

"Официалните данни показват, че в последните 6-7 години между 40 000 и 60 000 души напускат страната трайно всяка година. Това прави по 100-170 души на ден. Според един от последните анализи 20% от завършващите средно образование са готови да напуснат страната трайно. Една от причините, които те посочват, са ниските доходи, добави той.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!