Корнелия Нинова: Навсякъде усещаме енергията за промяна

OFFNews 17 октомври 2019 в 17:03 1763 0

Навсякъде, където се срещаме с хората, усещам енергията за промяна и положителното отношение към нашите кандидати за кметове и общински съветници, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с жителите на община Чепеларе.

В последните три години в БСП има една тенденция – първо избрахме президент, след това увеличихме депутатите си от 38 на 80, а след това увеличихме и евродепутатите си. За тези избори сме си поставили за цел да удвоим кметовете и общинските си съветници в страната и да предложим различна местна политика. Трябва обаче хората да преодолеят страха, за да постигнем промяната, която всички искаме”, допълни Нинова. 

Тя добави, че това, което отличава кандидатите на БСП от останалите е, че за тях социалната община стои на първо място. „Освен на национално ниво, по решаването на социалните проблеми и преодоляването на демографската криза, трябва да се работи и на общинско ниво”, коментира лидерът на левицата. Нинова каза още, че това може да се случи, ако има безплатни детски градини и ясли, еднократна помощ при раждане на дете, общински жилища и данъчни облекчения за млади работещи семейства, данъчни облекчения за начинаещ бизнес, преизчисляване на всички пенсии, развитие на социалния патронаж и много други. „Чепеларе има 61 паметници на културата, а това е една много добра основа за по-голямо, целогодишно развитие на туризма заедно със зимните спортове. Спортното училище, обаче е пред закриване, поради липса на деца”, коментира още Корнелия Нинова. 

"Чепеларе е наш дом и заедно с вас трябва да го подредим”, това заяви кандидатът за кмет на община Чепеларе издигнат от „БСП за България” Пантелей Мемцов. Той добави, че тези хора имат една мисия – общината да се превърне в по-добро място за живот и развитие на бизнеса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови