Кирил Петков: Радостин Василев ще извади 10 часа записи с компромати

Има активно мероприятие на дълбоката държава срещу ПП-ДБ, заяви Кирил Петков. Той намекна, че зад атаката стои Румен Радев

Йорданка Веселинова 25 май 2023 в 20:32 37556 9

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Кирил Петков и групата на ПП

Има активно мероприятие срещу ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство, обяви на извънреден брифинг съпредседателят на коалицията Кирил Петков.

Той обяви, че политици от коалицията са били записвани по време на работни групи, срещи и заседания на Изпълнителен и Национален съвет. 

"Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградите на Народното събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставянето на правителството."

Петков добави, че ръководителите на службите знаят, че ако се състави кабинет, ръководствата им ще бъдат сменени, а прокуратурата - че минат ли законопроектите, то тя ще бъде прочистена от задкулисието.

"Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно - или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас, а България ще остане превзета държава."

Той добави, че като инструмент е използван Радостин Василев, който Петков определи като "емоционално нестабилен политик". По-рано днес OFFNews съобщи, че Василев се отцепва от ПП-ДБ заради спор за министерски кресла.

Радостин Василев отново се отцепва, този път от ПП-ДБ

Петков припомни казуса около поискания от Гешев имунитет на Василев. По думите му първо Радостин Василев е поискал да не го дава, а парламентарната група го е подкрепила. След това изненадващо той решава да се откаже от него. Петков официално потвърди и информацията на OFFNews, че Василев е поискал да е министър на спорта, но му е било отказано, което го е довело до "тези емоционални състояния".

Лидерът на ПП заяви, че Василев се е похвалил, че има подкрепата на "държавни центрове на власт", и лица от тъмния сектор, които го подкрепят. 

"Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект в утрешния ден, като по негови думи, помогне да взриви държавата".

Петков заяви, че записите са манипулирани и извадени от контекст и цитира част от тях:

"Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел. Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов и реално има схема за неговото пазене. Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма политическа тежест и е само политически пленник. Службите ще бъдат сменени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата. Няма да се борим с корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим с мафията."

Петков добави, че в записите има внушения за Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и други европейски политици, с които се цели създаването на дипломатически скандал. Той добави, че се споменават и имена на бъдещи номинации за кметове. По думите му Радостин Василев разполага с над 10 часа записи, които са обработени и синтезирани в 4 минути, в които има внушения.

Пeтков намекна, че зад "активното мероприятие" стои президентът Румен Радев. Той изтъкна, че Николай Денков и Мария Габриел са съобщили, че има разбирателство за втория мандат, но въпреки това Радев бави връчването на втория мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

9

IvoIvo

26.05 2023 в 12:33

Страшни сериали ейййй!

9347

8

Анализи

26.05 2023 в 09:23

Има ли изобщо държава България. С какво се занимава националната сигурност, какви са националните интереси?

10298

5

AntiZ

25.05 2023 в 21:41

Джони, ама и ти къф си?! Много бързо и смъкна гащите! :D

2073

4

Johnny B Goode

25.05 2023 в 21:06

Оооооо, Сашке.
Добре дошла "под вънкашност чужда и под име ново" (да ме прости Господ, че използвам този цитат за тебе).
Не е ли време да се прекръстиш на Вечната Амбър?

-1100

2

qwertz

25.05 2023 в 20:53

Я се скрий бе тиквист лъжлив и одрищян.

11300

1

yoghurt

25.05 2023 в 20:48

И сега неуравновесените барутлии ще скочат. И медиите ще им дадат поле за изява, ще раздухат скандала за да имат и те хляб.

А всъщност хората, дето се палят лесно не се замислят, че нямаше да има такава борба в началото на съставяне на правителство, ако имаха други лостове, кръговете на Доган. Както беше с ИТН в по-миналия кабинет, които щом пипнаха митниците веднага ги бутнаха.

Явно е възможно сега да има нещо по-различно, и момента това да се предотврати от заинтересованите е сега...
 
X

Подкастът на OFFNews