Кирил Петков: ПП и ДБ са само ядката на новото обединение, ще говорим с много граждански организации

Не искаме позиции в листите, искаме в следващия парламент съединението да прави наистина силата, заяви съпредседателят на ПП

Ружа Райчева 02 февруари 2023 в 10:27 4361 32

Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание

Имаме изцяло разбиране, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са само ядката на началото на това обединение. Още днес имаме много разговори с множество граждански организации. Знам, че много от тях предпочитат да останат извън политическия терен, но е време те да влязат в политическия процес.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в кулоарите на парламента часове преди разпускането на 48-ото Народно събрание. По думите му парламентът не си е свършил работата, не е решил ключови въпроси и не е приел множество закони, нужни за приемането на Плана за възстановяване и устойчивост. 

"Вместо това направихме законови промени като връщането на хартиената бюлетина, които карат България да върви назад. Но не трябва да се отчайваме, напротив - идва времето за голямото обединение. Това, което казвам като добрите сили, е всички хора с кауза в България да кажат, че няма да чакат повече спасител и някой да ги "оправи". Време е да се обединим заедно и в следващия парламент да има такова мнозинство, за да се случат всички тези неща", каза той. 

Кирил Петков обясни, че ПП и ДБ търсят такива граждански организации, които са готови да застанат с тях зад каузата и че голямото обединение трябва да включва и цялото общество, което иска промяна. 

"Тука е съвсем различна задачата - звучи абстрактно, но е време да мислим всички - всички да застанат заедно зад това обединение. Проблемът ни е един и същ и той се крие в неработещата съдебна система и в корупцията.  Не искаме позиции в листите, искаме в следващия парламент съединението да прави наистина силата", заяви той. 

Бившият премиер призова служебното правителство, конкретно МВР, да си "свършат работата безупречно" на изборите, защото българите разчитат да има честни избори.  

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов коментира, че следващото служебно правителство ще е "още от същото" и се присъедини към призива на Петков служебният кабинет да осигури честен и прозрачен изборен процес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

31

dolivo

03.02 2023 в 18:38

Мда , пак гледате "помии" на дребно, дето все ялови излизат

А големите магистрални хранилки, гранични хранилки, и местни хранилки не се гледат

Троляка го интересува помията

Инак е закачен на цицата на паралелната сива икономика създадена от Герб с фиктивните им бизнеси източващи европейски пари, крадящи данъкоплатеца, и перящи парите на мафията

-1650

29

ob1

02.02 2023 в 20:56

bTV ти ги дадох като макашка телевизия. А и в крайна сметка те казват каквото са им подали КФН и НАП - нищо нередно не са намерили.
сашке, мурзилко проста, какво за джемкорп? И там само пушек вдигахте и накрая какво - пръдня. А боклук сещай се на кого можеш да викаш. И да, иди нах*й :)

-1650

25

ob1

02.02 2023 в 17:39

Ма разследвайте си бе, току-виж най-накрая имаме осъден политик и вземат че ни пуснат в Шенген. С орангутана надали обаче...
Онова натуралното първо трябва да излезе от устата ти, жалка мурзилко .!..

-1650

23

ob1

02.02 2023 в 17:30

сашке, може ти да разкажеш след като слезеш, то от теб човек не може да се вреди :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!